Det var i somras som vi kunde höra duon Tomode debutera med singeln Destiny No. 20 här i bloggen. Carl Leandersson och Viktor Westerberg bjöd oss då funkig discopop som fick oss alla att dansa dagen igenom. Nu heter singeln Autostrada. Borta är den klassiska discon, men kvar är retrokänslan av ett pulserande 80-tal i produktionen. Med inspiration från Giorgio Moroder och Todd Terje blir det en härlig energiskt elektropoplåt som är som hämtad från soundtracket till ett bilspel.

Popmuzik Podcast

“​Vi föreställde oss de ståtliga alperna som tittade ner på ett svettigt diskotek i hjärtat av någon liten italiensk stad runt ‘82. Den varma pulsen från dansgolvet som gifte sig med syrsornas spelande i det tjocka mörkret utanför – allt precis bredvid den öde motorvägen. Det var de här högtflygande bilderna vi såg framför oss för Autostrada – när vi väl hittat det skrev låten i stort sett sig själv.”​

Senare i år kommer Tomode även att släppa en hel EP, så håll utkik efter fler låtar med duon.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011