Det var i somras som vi kunde höra duon Tomode debutera med singeln Destiny No. 20 här i bloggen. Carl Leandersson och Viktor Westerberg bjöd oss då funkig discopop som fick oss alla att dansa dagen igenom. Nu heter singeln Autostrada. Borta är den klassiska discon, men kvar är retrokänslan av ett pulserande 80-tal i produktionen. Med inspiration från Giorgio Moroder och Todd Terje blir det en härlig energiskt elektropoplåt som är som hämtad från soundtracket till ett bilspel.

Favoriter Apple Music

“​Vi föreställde oss de ståtliga alperna som tittade ner på ett svettigt diskotek i hjärtat av någon liten italiensk stad runt ‘82. Den varma pulsen från dansgolvet som gifte sig med syrsornas spelande i det tjocka mörkret utanför – allt precis bredvid den öde motorvägen. Det var de här högtflygande bilderna vi såg framför oss för Autostrada – när vi väl hittat det skrev låten i stort sett sig själv.”​

Senare i år kommer Tomode även att släppa en hel EP, så håll utkik efter fler låtar med duon.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.