Det var i somras som vi kunde höra duon Tomode debutera med singeln Destiny No. 20 här i bloggen. Carl Leandersson och Viktor Westerberg bjöd oss då funkig discopop som fick oss alla att dansa dagen igenom. Nu heter singeln Autostrada. Borta är den klassiska discon, men kvar är retrokänslan av ett pulserande 80-tal i produktionen. Med inspiration från Giorgio Moroder och Todd Terje blir det en härlig energiskt elektropoplåt som är som hämtad från soundtracket till ett bilspel.

“​Vi föreställde oss de ståtliga alperna som tittade ner på ett svettigt diskotek i hjärtat av någon liten italiensk stad runt ‘82. Den varma pulsen från dansgolvet som gifte sig med syrsornas spelande i det tjocka mörkret utanför – allt precis bredvid den öde motorvägen. Det var de här högtflygande bilderna vi såg framför oss för Autostrada – när vi väl hittat det skrev låten i stort sett sig själv.”​

Senare i år kommer Tomode även att släppa en hel EP, så håll utkik efter fler låtar med duon.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.