Ge mig natten! Ja, så bokstavligt kanske vi inte ska tolka St. Lucia. Snarare ”låt aldrig natten ta slut”. Hänförs av glittrande synthar, oemotståndliga rytmer och ett skimrande disco när de äkta makarna i indieduon ger oss den fartfylld singel Gimme the night. Med massa good vibes och läckra produktionsgrepp är oundvikligen inspirationen plockad från det glada 80-talet. Med med det moderna tillägget att ljudbilden blandas med duons signatur-sound. Varför ska sommaren vara slut när hösten kommer?! Nej, låt dansgolven fortsätta gunga till härliga rytmer och nostalgiska varma elektroniska keys.

Popmuzik Lover Patreon

”Efter att ha gjort många dj-set tittade vi noga på vad folk reagerade på när de var på dansgolvet. I bakhuvudet ville jag göra musik som talade det språket. Textmässigt är Gimme the night en stark peak till influencerkulturens livsstil där man lever på olika punkter utan att finna en trygg punkt. Alla tycker att det är ett helt glamoröst liv på sociala medier. Det är glamoröst ibland, men för det mesta är det inte jetsetlivet du föreställer dig.”

St. Lucia

Mot bakgrund av vad St. Lucia berättar om singeln skulle vilja kalla Gimme the night en indiepoplåt med viktigt budskap. Vilket i mitt tycke är den allra starkaste typen av låtar. Så medans man tar en svängom dansgolvet till denna dänga, minns även hur viktigt det är att uppskatta det livet du själv lever utan att jämföra dig.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011