Den London-baserade sångerskan Alexina ger oss ännu en stark hitlåt med nya singeln Double tap. Låten följer upp Where are all the boys från i somras som du även hörde här i bloggen.

Favoriter Apple Music

Double tap handlar om den starka känslan av uppskattning för varje gilla-markering som man får på sociala medier eller när man matchas med någon snygging på en dejtingapp. Att det är alla gilla-markeringarna som gör en till en lite mer sedd människa.

Sångerskan berättar för bloggen:

”Jag chattade med en nyligen ensamstående flickvän häromdagen om datingappar – hon hade precis börjat använda dem – och jag blev påmind om hur helt beroendeframkallande de är. Jag erkände att jag brukade spendera timmar på att min telefon svepte, svepte, svepte – ingenting mer. Inget chatt eller något, bara en blick och rör inte blicken och dubbelklicka genom den rosa tonade linsen på Hinge eller Tinder. Jag kunde bokstavligen ligga på min soffa, natt efter natt, ignorera meddelanden från vänner för att gå ut och försöka hitta heta killar – den rush av spänning när du matchade med någon söt var oöverträffad! Så småningom lade jag ner telefonen och sa till mig själv ”wow, du måste stoppa det här.”
Jag tror att vi alla kämpar med någon form av beroende av våra telefoner – de dopaminkickar, själverkännande, gillar. Skit! Vem har vi blivit? Vad hände med att engagera sig i den verkliga världen? Varför bryr jag mig så mycket om mitt virtuella jag?”

Double tap är skriven av sångerskan tillsammans med Rob Brinkman och du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011