Jodi Benson – Part of your world

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Idag lanserades äntligen Disney+ i Sverige. Självklart skaffade jag det för att plöja serier, klassiska filmer och Mandalorian (som tyvärr släpps avsnittvis i Sverige istället för allt på samma gång när ändå hela serien finns. Jupp, ibland är Disney helt hopplösa och verklighetsfrånvända).

Det fick ju hyllas med en av mina favoritlåtar från en Disneyfilm. Såklart är det Part of your world från filmen The Little Mermaid från 1989. Filmen blev en nytändning för Disney efter ett ganska sunkigt 80-tal och banade vägen för studions nya gulår under 90-talet med The Beauty and the Beast och The Lion King som kronor på verket. The Beauty and the Beast blev för övrigt den första animerade långfilm att få en Academy Awards-nominering för bästa film. Men fick se sig slagen av den i och för sig fantastiska filmen The Silence of the Lambs.

Musiken i The Little Mermaid komponerades av Alan Menken, samt Howard Ashman som skrev texterna. De båda hade bland annat gjort musikalen Little Shop of Horrors några år tidigare samt jobbat med musiken till Disneyfilmen Oliver & Company året därpå.

Arbetet med The Little Mermaid gav dem båda utdelning under The Academy Awards året därpå. Alan för bästa score och de båda för bästa låt – Under the sea.
Men för mig är det helt klart Part of your world som är värd all uppmärksamhet den kan få och kanske borde ha varit nominerad än just Under the sea OCH Kiss the girl. Ärligt, vad tänkte de på? De kanske inte gillade Jodi Benson utan ville att en låt skulle framföras av en man…


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.