Idag lanserades äntligen Disney+ i Sverige. Självklart skaffade jag det för att plöja serier, klassiska filmer och Mandalorian (som tyvärr släpps avsnittvis i Sverige istället för allt på samma gång när ändå hela serien finns. Jupp, ibland är Disney helt hopplösa och verklighetsfrånvända).

Popmuzik Podcast

Det fick ju hyllas med en av mina favoritlåtar från en Disneyfilm. Såklart är det Part of your world från filmen The Little Mermaid från 1989. Filmen blev en nytändning för Disney efter ett ganska sunkigt 80-tal och banade vägen för studions nya gulår under 90-talet med The Beauty and the Beast och The Lion King som kronor på verket. The Beauty and the Beast blev för övrigt den första animerade långfilm att få en Academy Awards-nominering för bästa film. Men fick se sig slagen av den i och för sig fantastiska filmen The Silence of the Lambs.

Musiken i The Little Mermaid komponerades av Alan Menken, samt Howard Ashman som skrev texterna. De båda hade bland annat gjort musikalen Little Shop of Horrors några år tidigare samt jobbat med musiken till Disneyfilmen Oliver & Company året därpå.

Arbetet med The Little Mermaid gav dem båda utdelning under The Academy Awards året därpå. Alan för bästa score och de båda för bästa låt – Under the sea.
Men för mig är det helt klart Part of your world som är värd all uppmärksamhet den kan få och kanske borde ha varit nominerad än just Under the sea OCH Kiss the girl. Ärligt, vad tänkte de på? De kanske inte gillade Jodi Benson utan ville att en låt skulle framföras av en man…

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011