Efter att ha släppt singeln Sommartid i våras är det nu dags för Fredrik Furu att ta oss in i hösten tillsammans med 500 dar. En kärleksförklaring till nuet och de dagar vi har och får uppleva tillsammans. Låten i sig bygger på att Fredrik och hans flickvän hade koll på all tid de hade tillsammans i början av relationen. Allt producerat till en charmig poplåt med upplyftande och positiv atmosfär.

Popmuzik Lover Patreon

”Jag ville fånga känslan av hur livet på ett ögonblick kan gå från mörker och melankoli till att plötsligt bli ljust, enkelt och underbart.”

500 dar är producerad av Oskar Nyman. Om arbetet med låten berättar Fredrik:

”Min producent Oskar Nyman finns i Stockholm så han och jag har skrivit låtar på distans och skickat demos och filer till varandra under våren. Under själva inspelningen av låten var Oskar sedan med på direktlänk medan jag och bandet fanns i Midas Studios i Vasa. Det funkade faktiskt över förväntan även om det självklart inte är optimalt.”

Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011