Nick Kamen – I promised myself

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Med en inledningen som påminner om A little respect med Erasure dundrar modellen och sångaren Nick Kamen in i våra hjärtan med den lysande singeln I promised myself.

Nick blev först känd för att ta av sina jeans i en tvättomat i en reklamfilm för Levi’s 1985. Året efter det fick han en stor hit med debutsingeln Each time you break my heart som var tagen från hans självbetitlade debutalbum.
Låten var till och med skriven och producerad av ingen mindre än Madonna och Stephen Bray. Med låten nådde Kamen en femteplats på singellistan i både hemlandet Storbritannien och i USA.

Men det var 1990 som Nick fick en monsterhit främst här i Sverige och i Australien med singeln I promised myself. Låten hamnade de dessa två länder på singellistans förstaplats och blev faktiskt en besvikelse i Storbritannien där den bara hamnade på en 50:e plats. Väldigt konstigt ändå måste jag säga, med tanke på hur perfekt pop det ändå är och den känns som klippt och skuren för den just den brittiska topplistan. Men men, man kan inte lyckas alla gånger.

Som kuriosa kan jag säga att A-Teens spelade in en lysande cover av låten som bonuslåt till deras Greatest Hits-album 2004. Det blev helt klart en guilty pleasure för min del och det är den fortfarande.
Vid sidan av A-Teens har även Dead or Alive, Basshunter och The Lovers of Valdaro tolkat låten. Så den har helt klart något som ändå många gillar.
Dock måste jag säga att i fallet med The Lovers of Valdaro har de gjort en helt jävla magisk version av låten. Kanske den bästa av dem alla, originalet inräknat.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.