Med en inledningen som påminner om A little respect med Erasure dundrar modellen och sångaren Nick Kamen in i våra hjärtan med den lysande singeln I promised myself.

Nick blev först känd för att ta av sina jeans i en tvättomat i en reklamfilm för Levi’s 1985. Året efter det fick han en stor hit med debutsingeln Each time you break my heart som var tagen från hans självbetitlade debutalbum.
Låten var till och med skriven och producerad av ingen mindre än Madonna och Stephen Bray. Med låten nådde Kamen en femteplats på singellistan i både hemlandet Storbritannien och i USA.

Men det var 1990 som Nick fick en monsterhit främst här i Sverige och i Australien med singeln I promised myself. Låten hamnade de dessa två länder på singellistans förstaplats och blev faktiskt en besvikelse i Storbritannien där den bara hamnade på en 50:e plats. Väldigt konstigt ändå måste jag säga, med tanke på hur perfekt pop det ändå är och den känns som klippt och skuren för den just den brittiska topplistan. Men men, man kan inte lyckas alla gånger.

Som kuriosa kan jag säga att A-Teens spelade in en lysande cover av låten som bonuslåt till deras Greatest Hits-album 2004. Det blev helt klart en guilty pleasure för min del och det är den fortfarande.
Vid sidan av A-Teens har även Dead or Alive, Basshunter och The Lovers of Valdaro tolkat låten. Så den har helt klart något som ändå många gillar.
Dock måste jag säga att i fallet med The Lovers of Valdaro har de gjort en helt jävla magisk version av låten. Kanske den bästa av dem alla, originalet inräknat.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.