Det var Glenn Frey och Don Henley som tillsammans skrev Desperado till Eagles andra album med samma namn från 1973. Saken var den att de både inte hade skrivit några låtar tillsammans på debuten, men med Desperado blev början på herrarnas samarbete svetsas ihop med samt att Henley fick ta en större roll som sångare i bandet.

DOLBY ATMOS

Albumet Desperado hade ett wester-tema över sig och Desperado var i det hela de laglösas låt. Här komponerad till en magisk pianoballad som framfördes av Henley och som förstärkts med stråkar av London Philharmonic Orchestra.
Låten i sig släpptes faktiskt inte en singel från albumet, men är numera en av bandets starkaste paradnummer och jag skulle väl säga att den slår Hotel California med hästlängder (som i och för sig är en lysande låt det också).

Så om du av någon anledning inte hört denna klassiker med Eagles, så är det dags nu.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011