Det var Glenn Frey och Don Henley som tillsammans skrev Desperado till Eagles andra album med samma namn från 1973. Saken var den att de både inte hade skrivit några låtar tillsammans på debuten, men med Desperado blev början på herrarnas samarbete svetsas ihop med samt att Henley fick ta en större roll som sångare i bandet.

Apple Music Svensk Pop

Albumet Desperado hade ett wester-tema över sig och Desperado var i det hela de laglösas låt. Här komponerad till en magisk pianoballad som framfördes av Henley och som förstärkts med stråkar av London Philharmonic Orchestra.
Låten i sig släpptes faktiskt inte en singel från albumet, men är numera en av bandets starkaste paradnummer och jag skulle väl säga att den slår Hotel California med hästlängder (som i och för sig är en lysande låt det också).

Så om du av någon anledning inte hört denna klassiker med Eagles, så är det dags nu.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.