På albumet Out of Body med The Hooters från 1993 fanns en låt som heter Private emotion. Den låten dammade Ricky Martin av till sitt självbetitlade album 1999 och spelade in låten som en duett med ingen mindre än svenskan och label-kollegan Meja. Meja var då en fokusartist som det så fint heter hos Sony Music och med singeln All ’bout the money och albumet Seven Sisters i bagaget ville bolaget maximera hennes synlighet. Så en duett med Sonys latino-guldkalv passade ju perfekt.

Svensk Pop Apple Music

Ricky och Mejas tolkning av låten är helt klart lysande och snygg radiopop som känns som klippt och skuren för att hamna högt på topplistorna. Lysande produktionsjobb av Desmond Child och Draco Rosa, samt att bryggan är så mycket Hotel California med Eagles.

Själv minns jag hur jag tyckte videon var galet snygg med Ricky i ett iskallt hotellrum innan eld tinar upp rummet medan Meja står på utsidan i korridoren. Allt regisserat av Francis Lawrence.

I Turkiet fick dock SertabEveryway that I canErener hoppa in för Meja på deras utgåva för där var det hon som skulle promotas mer än den svenska sångerskan. Även i videon hade man ändrat så det var Sertab som axlade Mejas roll.

I alla fall.
När Private emotion släpptes som singeln i början av år 2000 hamnade den på en åttondeplats här i Sverige och en niondeplats i Storbritannien. I USA gick det väl inte lika lysande. ”Bara” en 67:e plats på Billboard Top 100 samt 28:e plats på Billboards Latino Pop Songs. Lite synd ändå på en såpass bra singel.

Här kan du även lyssna på The Hooters originalversion av låten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011