Inför albumet Endless Dream som släpps den 13:e Mars, bjuder herrarna Peter Bjorn and John oss på singeln On the brink. Låten blir den fjärde från albumet och föregicks av låtarna Rusty nail, Reason to be reasonable samt Idiosyncrasy.

Favoriter Apple Music

Peter Morén berättar för bloggen om singeln:

”I linje med flertalet av låtarna på Endless Dream så har On the brink en försiktigt positivt filosofisk syn på tillvarons tillkortakommanden. Den ser framåt med ett uns hopp och tillförsikt och undrar vad som egentligen är viktigt när allt ställs på sin spets och när tankarna svindlarna över individens litenhet i universum. Kanske att våga leva nu och ge sig hän, se världen med ett vidare och mer tillåtande perspektiv, våga drömma, inte döma för hårt och be om förlåtelse. Såna små ting! Pretentiöst kanske men ändå lite sant kanske? Denna emotionella tretaktare har ganska mycket gemensamt både musikaliskt och innehållsmässigt med vår episka indie-klassiker Objects of my affection. Med rullande pukor, mandolin, 12-strängad gitarr och allsångsrefräng kan den kanske ses som dess äldre och lite mognare folkrock-kusin.“

Under våren drar herrarna på en stor USA-turné och jag antar att de även landar i Sverige inför sommarens festivaler. Men tills dess kan du lyssna på On the brink här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011