Idag släpper Hanna Turi sitt album Tracks in the Water . Skivan följer upp debuten Some Old Tapes som kom 2011, som bland annat ledde till spelningar på festivalerna Way Out West och Peace & Love samt South by Soutwest (SxSW) i Austin, Texas.

POPMUZIK LOVER 2

Nu har hon än en gång samarbetat med producenten Daniel Bäckman för att sammanställa albumet, men även arbetat tillsammans med artister från helt andra genres från vad hon är vad vid. Bland annat electrohouse/dubstep-duon Kill FM och låten Fiction , samt electrosoul-akten Im Dun .

Susanna fick en intervju med Hanna som du kan läsa här

Kan du berätta lite kort om dig själv?

Jag är en 26-årig tjej från Dalarna som skrivit låtar sedan barnsben. Jag har alltid varit överkreativ åt alla håll men mitt främsta uttryckssätt har alltid varit musiken.

Hur skulle du beskriva din musik?

Pianospelet har alltid en central del eftersom jag alltid skriver vid pianot. Jag skulle säga att jag spelar en ganska bred pop-genre där även soul, indie-pop och jazz får plats.

Du släpper 8 april ditt nya album Tracks in the Water.
Hur kom skivan till och hur har arbetet med den nya skivan sett ut?

Skivan har växt fram under många år. Jag skriver inte jättemånga låtar om året, men eftersom jag skrivit under så lång tid finns det mycket material och jag valde tillsammans med producenten ut låtar som kändes roliga att få arrangera.

Hur skulle du beskriva skivan?

Det är en väldigt dynamisk skiva med väldigt avskalade, nakna låtar men också väldigt avancerade, jag har målat med stora penslar och sett varje låt som ett separat konstverk.

Finns det någon röd tråd på skivan?

Det är en fråga jag fått ställa till andra. Folk brukar säga att pianot och mitt uttryck i rösten är den röda tråden.

Vad skulle du säga är den största skillnaden jämfört med förra skivan Some Old Tapes?

Jag litar mycket mer på min musikalitet. Jag kör mer och stannar inte upp för att referera till någon annans uttryck, det gör att det flödar mer tror jag. I mina öron känns det mer självklart och kanske lite mer moget.

Du har nyligen släppt singeln Cotton Wads. Kan du berätta om låten?

Jag är less på att hålla igen, så jag gick hela vägen i både arrangemang och engagemang. Och det är precis vad låten handlar om. Våga vara episk.

Du är initiativtagare till ToneArt. Berätta gärna lite om det!

Det är ett arrangemang som lyfter fram låtskrivandet som konstform. Singer/songwriters går ihop och spelar varandras låtar, allt för att lyfta låtarna. Vi blandar också in andra konstformer med konstnärer som gestaltar låtarna utifrån ett mer visuellt perspektiv i en utställning.

Vid sidan av musiken arbetar du med grafisk formgivning och illustration. Är det viktigt för dig att använda olika konstnärliga uttryck?

Jag älskar att gestalta musiken på andra vis, och göra samarbeten där folk får göra sin egen tolkning. Jag brukar göra en del skivomslag även till andra artister, just nu jobbar jag med Anna Ihlis nya album.

Du ska ut på en turné i april/maj, kan du berätta lite om den?

Jag kommer att ha med mig band och ibland en dansare. Vi spelar bland annat i Stockholm, Uppsala, Eskilstuna, Örebro och runtom i Dalarna.

Du har gjort spelningar både i Sverige och utomlands, har du något roligt minne som du kan dela med dig av?

Jag var i Austin och skulle hem till en jätteduktig basist och repa. Han bodde långt ut i förorten och hade ingen dörr, och bara hönsnät till fönster. Hela huset var belamrat med olika samlingsföremål, bland annat zebror i olika storlekar. Det var mystiskt, läskigt men så fruktansvärt charmigt.

Vad för musik lyssnade du på när du växte upp? Har du något speciellt musikminne från när du var liten som har påverkat dig?

Jag lyssnade mycket på Michael Jackson och Tori Amos . Jag hade en egen låtsas radioshow tillsammans med min bästis när vi var 11-12 år. Vi var världskända programledare som var med i ett band vi kallade ’Small Life’. Jag har en hel kartong med band från den tiden.

Har du några musikaliska förebilder?

Min husgud är Peter Gabriel . Han känns omänskligt bra, så opåverkad av bruset på något vis.

Vad lyssnar du själv på för musik just nu?

Det blir mycket afrikanskt just nu. Asa är en favorit som jag aldrig tröttnar på.

Vad gör du helst när du har lite tid över?

Jag är ju en pysslare i alla former, men jag gillar också att bara ligga på min ryamatta med ett glas vin och lyssna på musik.

Lyssna på Hannas nya album här

Hanna Turi - Intervju2 Foto: Malin Sydne

Hanna Turi @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011