Elton John – The One

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Första singeln från Elton Johns 23:e (!!!) album var titelspåret The One. Singeln släpptes den 25:e Maj 1992 och följdes sedan av hela albumet den 22:a Juni samma år.

Albumet The One var Eltons första efter att varit på rehabilitering från sitt drog- och alkoholmissbruk 1990, som bland annat porträtteras i drama-biografifilmen Rocketman. En stark comeback från den perioden måste jag säga, då jag personligen ser just The One som en av Eltons bästa låtar. Tycker det är ganska mycket Don’t let the sun go down on me över låten i och för sig, men det är ett fantastiskt samspel mellan Elton och textförfattaren Bernie Taupin.

Personligen blir jag alltid golvad av stycket:

In the instant that you love someone
In the second that the hammer hits
Reality runs up your spine
And the pieces finally fit

And all I ever needed was the one
Like freedom fields, where wild horses run
When stars collide like you and I
No shadows block the sun
You’re all I’ve ever needed
Baby, you’re the one

Speciellt de första fyra raderna. Hur livet liksom fallet på plats av just en viss person. Väldigt fint och starkt.

Singeln hamnade på en hedrande 10:e plats i Storbritannien när den släpptes. I USA hamnade låten dock på 9:e plats på Billboard Hot 100, samt en förstaplats på listan över Adult Contemporary Tracks. I Sverige gick det inte lika bra för låten, som med nöd och näppe kom in på topp 30 med en 29:e plats. Albumet som helhet gick dock bättre, och i Sverige hamnade skivan på 8:e plats (2:a i Storbritannien och 8 i USA).

Rolig kuriosa är att omslaget till albumet designats av ingen mindre än Gianni Versace. Men det kanske man kan lista ut bara av att se det.Som läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.