Första singeln från Elton Johns 23:e (!!!) album var titelspåret The One. Singeln släpptes den 25:e Maj 1992 och följdes sedan av hela albumet den 22:a Juni samma år.

Följ på Apple Music

Albumet The One var Eltons första efter att varit på rehabilitering från sitt drog- och alkoholmissbruk 1990, som bland annat porträtteras i drama-biografifilmen Rocketman. En stark comeback från den perioden måste jag säga, då jag personligen ser just The One som en av Eltons bästa låtar. Tycker det är ganska mycket Don’t let the sun go down on me över låten i och för sig, men det är ett fantastiskt samspel mellan Elton och textförfattaren Bernie Taupin.

Personligen blir jag alltid golvad av stycket:

In the instant that you love someone
In the second that the hammer hits
Reality runs up your spine
And the pieces finally fit

And all I ever needed was the one
Like freedom fields, where wild horses run
When stars collide like you and I
No shadows block the sun
You’re all I’ve ever needed
Baby, you’re the one

Speciellt de första fyra raderna. Hur livet liksom fallet på plats av just en viss person. Väldigt fint och starkt.

Singeln hamnade på en hedrande 10:e plats i Storbritannien när den släpptes. I USA hamnade låten dock på 9:e plats på Billboard Hot 100, samt en förstaplats på listan över Adult Contemporary Tracks. I Sverige gick det inte lika bra för låten, som med nöd och näppe kom in på topp 30 med en 29:e plats. Albumet som helhet gick dock bättre, och i Sverige hamnade skivan på 8:e plats (2:a i Storbritannien och 8 i USA).

Rolig kuriosa är att omslaget till albumet designats av ingen mindre än Gianni Versace. Men det kanske man kan lista ut bara av att se det.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011