ep

Tomas Kaya – Tröst i Flaskan

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Tomas Kaya steg in i svenska folkets vardagsrum när han var med i Idol 2017. Tomas souliga popröst gick hem hos främst Anders Bagge som inledde ett samarbete med sångaren. Det var även i programmet som Tomas berättade öppet om sin trasiga familj där alkoholen ständigt varit närvarande.

Det är just den uppväxten och att växa upp som barn i en familj med missbruk som är temat på Tomas debut-EP Tröst i Flaskan. Låtarna är skrivna tillsammans med Jade Ell och Magnus Funemyr och här öppnar sångaren verkligen upp dörren till sitt liv, utan att försöka förfina eller putsa till något. Det är desperation, förtvivlan och hopp om något bättre.

“Den skrev jag för att berätta om sista dagen jag lämnade min dysfunktionella familj och pappas alkoholmissbruk. Exit är en låt som beskriver mitt distanstagande från familjen och kampen om att hitta en utväg ut ur familjeförhållandena.”

Tomas om låten Exit

I och med EP:ns tematiska upplägg känns Tröst i Flaskan lite som en teaterpjäs. Den får oss att förstå lite mer av hur det är att växa upp i en familj med alkoholproblem. Det blir än mer berörande då det som sagt är ur en barns perspektiv.

“Denna låt är den sista låten från min debut EP på svenska. Den skrev jag som en terapeutisk text till lilla pojken i mig som blev sårad och illa behandlad av min missbrukande pappa. Ett samarbete med organisationen Maskrosbarn har också påbörjats för att nå ut till alla barn som vuxit upp med en missbrukande förälder. Låten är ett statement och en sanning till oss om att som barn ta av sig skuld och skamkläderna och inse att man må ha varit offret, men man var aldrig skälet. Och att allt kommer bli bra i slutändan. Lyristiskt tröstande till alla som lider där ute.”

Tomas om låten Det é inte ditt fel

Du hör Tomas berättelse här nedan.Som läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.