Tomas Kaya steg in i svenska folkets vardagsrum när han var med i Idol 2017. Tomas souliga popröst gick hem hos främst Anders Bagge som inledde ett samarbete med sångaren. Det var även i programmet som Tomas berättade öppet om sin trasiga familj där alkoholen ständigt varit närvarande.

Popmuzik Lover Patreon

Det är just den uppväxten och att växa upp som barn i en familj med missbruk som är temat på Tomas debut-EP Tröst i Flaskan. Låtarna är skrivna tillsammans med Jade Ell och Magnus Funemyr och här öppnar sångaren verkligen upp dörren till sitt liv, utan att försöka förfina eller putsa till något. Det är desperation, förtvivlan och hopp om något bättre.

”Den skrev jag för att berätta om sista dagen jag lämnade min dysfunktionella familj och pappas alkoholmissbruk. Exit är en låt som beskriver mitt distanstagande från familjen och kampen om att hitta en utväg ut ur familjeförhållandena.”

Tomas om låten Exit

I och med EP:ns tematiska upplägg känns Tröst i Flaskan lite som en teaterpjäs. Den får oss att förstå lite mer av hur det är att växa upp i en familj med alkoholproblem. Det blir än mer berörande då det som sagt är ur en barns perspektiv.

”Denna låt är den sista låten från min debut EP på svenska. Den skrev jag som en terapeutisk text till lilla pojken i mig som blev sårad och illa behandlad av min missbrukande pappa. Ett samarbete med organisationen Maskrosbarn har också påbörjats för att nå ut till alla barn som vuxit upp med en missbrukande förälder. Låten är ett statement och en sanning till oss om att som barn ta av sig skuld och skamkläderna och inse att man må ha varit offret, men man var aldrig skälet. Och att allt kommer bli bra i slutändan. Lyristiskt tröstande till alla som lider där ute.”

Tomas om låten Det é inte ditt fel

Du hör Tomas berättelse här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011