På fredag, den 1:a November släpper äntligen Jonathan Fröberg sitt debutalbum Dårar & Hjältar. Ett album inspelat i Kents gamla studio Park Studios tillsammans med Stefan Boman och producerad tillsammans med Axel Jonsson-Stridbeck och Jonatan Lundin samt Joakim Wik.

Nordiska Favoriter

Jag har ju skrivit om Jonathans samtliga singlar från albumet här i bloggen. När han sedan skickade Jävla ont, som blev lite av en bonus-singel innan albumet släpptes, tänkte jag att jag inte riktigt kunde skriva om en låt till med honom så tätt inpå. Redan innan kände jag mig nästan partisk – vilket jag i och för sig är. Men jag kände att det blev kanske lite för mycket Fröberg i bloggen.

Sedan har jag låten. Det går liksom inte att välja bort den kände jag. Det är ju denna typ av musik som jag ändå uppskattar så otroligt mycket. Bra mix mellan pop och indie. Där influenserna från just Kent vägen tunga, men även Lars Winnerbäck och Coldplay. Lägg sedan till hur låten snyggt sväller till ett magiskt arenaavslut. Det är en låt som skriker livespelning och kärlek. Så kärlek ska det få, i alla fall här i bloggen.

Jävla ont skrevs i en lägenhet på ett trasigt gammal keyboard. Jag ville sätta ord på mina känslor och vara så ärlig som möjligt.

Jonathan Fröberg

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011