Jonathan Fröberg – Jävla ont

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

På fredag, den 1:a November släpper äntligen Jonathan Fröberg sitt debutalbum Dårar & Hjältar. Ett album inspelat i Kents gamla studio Park Studios tillsammans med Stefan Boman och producerad tillsammans med Axel Jonsson-Stridbeck och Jonatan Lundin samt Joakim Wik.

Jag har ju skrivit om Jonathans samtliga singlar från albumet här i bloggen. När han sedan skickade Jävla ont, som blev lite av en bonus-singel innan albumet släpptes, tänkte jag att jag inte riktigt kunde skriva om en låt till med honom så tätt inpå. Redan innan kände jag mig nästan partisk – vilket jag i och för sig är. Men jag kände att det blev kanske lite för mycket Fröberg i bloggen.

Sedan har jag låten. Det går liksom inte att välja bort den kände jag. Det är ju denna typ av musik som jag ändå uppskattar så otroligt mycket. Bra mix mellan pop och indie. Där influenserna från just Kent vägen tunga, men även Lars Winnerbäck och Coldplay. Lägg sedan till hur låten snyggt sväller till ett magiskt arenaavslut. Det är en låt som skriker livespelning och kärlek. Så kärlek ska det få, i alla fall här i bloggen.

Jävla ont skrevs i en lägenhet på ett trasigt gammal keyboard. Jag ville sätta ord på mina känslor och vara så ärlig som möjligt.

Jonathan Fröberg

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.
Som läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.