Idag försvann uttrycket ”parta hela natten” för Göteborgarna.
Eller rättare sagt, vi blev bestulna på det uttrycket av våra folkvalda Socialdemokratiska politiker.
Kommunfullmäktige klubbade nämligen igenom förslaget om att stänga krogarna senast klockan tre på fredagsnatten.
Nu är jag personligen inget nattlejon så för mig spelar det ingen roll. När klockan är tre vill jag nog helst sova. Men det finns så många andra människor i denna stad – landets näst största – som faktiskt tycker det är kul att dansa hela natten.
Låt dem då få göra det.
Det enda detta förbjud kommer att leda till är att svartklubbarna i stan kommer att öppnas upp igen (vilket man ville få bort med att låta krogarna ha öppet till fem från början). Med det kommer den okontrollerade fyllan att ta över de sista timmarna på natten, samt att detta med all sannolikhet leder till mer våld och våldtäkter på överförfriskade tjejer som följer med till områden där svartklubbarna håller hus – i industrilokaler där poliser inte har någon som helst kontroll.
Vi flyttar helt enkelt stöket så vi slipper se och kontrollera det, till ett ställe som inte stör de boende på Avenyn, för de tycker det är jobbigt med ljud på natten (bo i hus i skogen är inte att tala på) samt att poliserna tycker det är jobbigt att de måste just… jobba.
Allt detta för ryggradslösa socialdemokratisk politiker inte utreder saker grundligt.
Detta är inget nytt för staden – säg den upphandling eller utredning som gjorts på rätt sätt utan att pengar bytt ägare under bordet eller man bestämmer att ”så ska det vara” över folks huvuden i denna håla?
I andra delar av världen kan folk festa på lagliga klubbar tills solen går upp.
Här ska vi helst sova efter Bolibompa.
Göteborg & Co kommer få ett hårt jobb att sätta Göteborg på kartan igen som en turiststad där vi har något för alla. För helt plötsligt tog vi bort nattlivet i staden. Den mätare som ofta visar hur attraktiv staden är för en stor del av turisterna.
Grattis hela jävla Göteborg.

Skicka in din musik
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011