Jag tror inte det finns någon som hör rytmerna och syntharna i början av låten Africa och inte känner en viss lyckokänsla. Du vet, ”oh, jaaa, den låten!”

Favoriter Apple Music

Historien bakom låten är ganska kul ändå. David Piach lekte fram melodin till låten på en CS-80 och började sedan skriva texten till låten. En låt om Afrika. En kontinent han bara sett på bilder i National Geographics. Men det blev ju ändå ganska bra ihopdiktat av David som sedan skapade låten tillsammans med Jeff Porcaro.

Africa blev gruppen Totos första och enda Billboard-etta när den seglade in på förstaplatsen den 5:e Februari 1983, där den fick glänsa under en hel vecka. Samtidigt blev albumet Toto IV, som låten är tagen ifrån, gruppens största kommersiella succé någonsin. Här hittar vi även singlarna Rosanna och I won’t hold you back som samtliga blev 10-top singlar på Billboard. Det dröjde till The Seventh One från 1989 innan bandet fick en liknande kommersiell framgång med ett album.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011