När jag hörde första singeln 999 från Kents nya album Jag Är Inte Rädd För Mörkret blev jag helt kär.
Borta var alla Depeche Mode -influenser och det verkade som om gruppen hittat tillbaka till sina rötter mer än de senaste mer elektroniska album. -Absolut inget fel i ett synthigare Kent, men det är alltid bra när grupper väljer att inte hålla fast vid en stil allt för länge. Speciellt när gruppen varit som bäst på Vapen Och Ammunition samt Du & Jag Döden .
När jag äntligen fick skivan och lyssnade igenom det, blev jag som jag så oftast blir första gången jag lyssnar på ett Kent album – besviken.
Inte för att det är ett dåligt album, utan för att det kändes som ett dåligt Kent-album. Här är väl egentligen kvartettens största problem – är man Sveriges bästa grupp är det svårt att tillfredsställa alla hela tiden. Man måste vara så otroligt i framkant för att klara av det.
För mig kändes det som gruppen mer blivit en kopia på Kent, än något som är ett riktigt Kent.
Men som vanligt behöver jag en del genomlyssningar av albumet för att få det till att växa. Att hitta de där melodier som skivan tycktes sakna de första gångerna. Visst, det finns inga 747 , Mannen i den vita hatten eller Klåparen på Jag Är Inte Rädd För Mörkret, men vi får en del nya Kent-klassiker även här. Men det är inte de där mid-tempolåtarna som exploderar efter ett tag (som just Mannen i den vita hatten ) eller de där mer långsamma låtarna (som Columbus ) som är bäst denna gång, utan de rena poplåtarna. Låtarna där de digitala handklappen och basgångarna får jobba som mest.
Det jag dock fortfarande tycker är svagare även efter fler lyssningar är Jocke Bergs texter, som brukar vara knivskarpa. Nu har eggen trubbats till en aning och hans penna är inte lika vass – men visst, han glimmar till med jämna mellanrum som på den lysande Låt dom komma (”Jag är grym som en grekisk gud, bara grymt mycket fulare”).

POPMUZIK SUMMER

65%

Ladda ner dessa låtar: 999 , Petroleum , Jag ser dig .

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011