Cobrah debuterade i November förra året med singeln IDFKA vilket skapade en hel del uppmärksamhet bland musikbloggar världen över. För min del var det lite för mycket beats och ljudbild som var svår för melodierna att tränga igenom. Så jag var tyvärr inte med på tåget där.
Men jag tyckte Cobrah var en ascool artist med sin flört med BDSM och in-your-face-attityd. Men jag är lite för mesig för musiken.

Men nu efter några singlar är det dags för låten Glue och det är den mest kommersiella låt som Cobrah släppt ändå. Det är liksom en kombination av Grimes och Crystal Castles där den mjuka rösten i ineldningen verkligen slås emot den hårda produktionen som låten utvecklas till. Helt plötsligt tar det bara slut och allt är lite som att vakna upp efter en mardröm.

Den surrealistiska videon är skapad av 3D-konstnären Lars Gunnar Thorell samt regisserad av Erik Hellmouth.

”Jag ville få låten att leva i en semi surrealistisk värld som ger den många sätt att tolkas snarare än att avslöja vad låten handlar om. Det är mer mystiskt på det sättet.”

Cobrah
Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.