Det som är skönt med Morten Harkets soloplatta är att han inte direkt försöker göra ett ungdomligt album -som vi sett alldeles för många exempel på äldre artister göra den senaste tiden.
Han fortsätter delvis på den gamla vanliga A-ha -stilen med lätt melankolisk pop, snyggt producerad av Peter Kvint , Erik Ljunggren och Steve Osborne . Samtidigt känns det vuxet, med en viss inriktning på P4:a publiken som nu är 40-något men fortfarande minns Take on me med bultande hjärta.
Tyvärr blir dock albumet trots sitt polerande, ganska slätstruket i sin helhet.
Många spår låter lika och även om Jocke Berg och Martin Sköld bidragit med en låt, samt att Morten gör en helt okej version av Kents Kärleken väntar (Burn money burn ) lyfter det aldrig och blir fantastiskt. Inte ens den Pet Shop Boys -skrivna Listening tar albumet till högre nivåer, utan det mesta håller sig kring tre iTunes-stjärnor när man lyssnar på det.

55%

Ladda ner dessa låtar: Scared of heights , Listening , I’m the one .

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.