Nej du har inte fel. Jag har skrivit om låten Bonds tidigare. Då hette gruppen istället KACIA, men efter ett namnbyte till TOPIA och en ny produktion av låten så är Karl Arheden och Patricia Lundblad tillbaka. Den härliga brittiska pop-känlsan är dock kvar och om du älskade singeln sist gång, kommer kärleken inte svalna denna gång.

Skicka in din musik

Jag bad dem svara på en knippe frågor om sig själva och singeln som du kan läsa här.

Hej Patricia och Karl. Hur är läget med er idag?

Tjena! Allt är bra, bara lite trötta efter en lång period med plugg och låtskriveri.

Vad fick er att ändra namn från KACIA till TOPIA och finns det någon betydelse med namnet?

I och med att vi blev signade med BMG i somras kände vi att vi ville ha en ny start och därför skaffa oss ett nytt namn. Själva ordet topia betyder en specificerad plats där nog de flesta tänker på utopi. För oss är TOPIA en ultimat plats vi vill befinna oss på, en plats man kan tas till via vår musik.

Vad fastnar ni själva för i en riktigt bra låt?

Hookiga melodier och ett upplyftande sound med maffiga trummor och gitarrer. Sen får det såklart gärna vara en skön röst on top! Vi gillar även när det finns något ”quirky” inslag som gör låten mindre förutsägbar.

Ni släpper singeln Bonds igen med nyproduktion. Vad var det ni ville förbättra med låten och varför?

Första gången vi släppte Bonds hade vi inte de kontakterna eller kunskapen att skapa en riktigt bra produktion. Nu tycker vi att vi har fått till en riktigt bra produktion och känner att låten har hamnat helt rätt. Tonarten har även höjts då den var för låg från början.

Vem brukar göra vad när ni skapar en låt?

Vi båda är inne och petar på allt när det gäller låtskriveriet. Men det första grundläggande jobbet på till exempel text brukar Patricia göra. Karl har mycket mer erfarenhet av att producera så det lägger han mest tid på. Men båda kommer med idéer om melodier eller en första idé om känsla osv.

Vad kan vi förvänta oss av TOPIA under året nu?

Vår plan är att snart släppa en helt ny singel som sedan kommer att följas upp med en EP. Förhoppningsvis får vi vår första musikvideo gjord. Vi har även planer på att spela live, eventuellt i London och förhoppningsvis göra roliga samarbeten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011