TOPIA – Bonds

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nej du har inte fel. Jag har skrivit om låten Bonds tidigare. Då hette gruppen istället KACIA, men efter ett namnbyte till TOPIA och en ny produktion av låten så är Karl Arheden och Patricia Lundblad tillbaka. Den härliga brittiska pop-känlsan är dock kvar och om du älskade singeln sist gång, kommer kärleken inte svalna denna gång.

Jag bad dem svara på en knippe frågor om sig själva och singeln som du kan läsa här.

Hej Patricia och Karl. Hur är läget med er idag?

Tjena! Allt är bra, bara lite trötta efter en lång period med plugg och låtskriveri.

Vad fick er att ändra namn från KACIA till TOPIA och finns det någon betydelse med namnet?

I och med att vi blev signade med BMG i somras kände vi att vi ville ha en ny start och därför skaffa oss ett nytt namn. Själva ordet topia betyder en specificerad plats där nog de flesta tänker på utopi. För oss är TOPIA en ultimat plats vi vill befinna oss på, en plats man kan tas till via vår musik.

Vad fastnar ni själva för i en riktigt bra låt?

Hookiga melodier och ett upplyftande sound med maffiga trummor och gitarrer. Sen får det såklart gärna vara en skön röst on top! Vi gillar även när det finns något ”quirky” inslag som gör låten mindre förutsägbar.

Ni släpper singeln Bonds igen med nyproduktion. Vad var det ni ville förbättra med låten och varför?

Första gången vi släppte Bonds hade vi inte de kontakterna eller kunskapen att skapa en riktigt bra produktion. Nu tycker vi att vi har fått till en riktigt bra produktion och känner att låten har hamnat helt rätt. Tonarten har även höjts då den var för låg från början.

Vem brukar göra vad när ni skapar en låt?

Vi båda är inne och petar på allt när det gäller låtskriveriet. Men det första grundläggande jobbet på till exempel text brukar Patricia göra. Karl har mycket mer erfarenhet av att producera så det lägger han mest tid på. Men båda kommer med idéer om melodier eller en första idé om känsla osv.

Vad kan vi förvänta oss av TOPIA under året nu?

Vår plan är att snart släppa en helt ny singel som sedan kommer att följas upp med en EP. Förhoppningsvis får vi vår första musikvideo gjord. Vi har även planer på att spela live, eventuellt i London och förhoppningsvis göra roliga samarbeten.

Missa inte: Du hittar även Bonds i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

TOPIA
@Instagram       
    Bli en pop-hjälte!
Genom Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik, så fler kan upptäckas i bloggen.
-Tack så mycket!

Become a Patron!

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.