Republic var sista albumet som New Order släppte innan de tog en längre paus från varandra. Albumet släpptes ur spillrorna av legendariska Factory Records som hade gått i konkurs året innan och New Order blev istället huserade till London Records.

Popmuzik Lover Patreon

Skivan blev även deras sista att bli etta i Storbritannien, och även om bandet återförenades fem år senare, så blev succén aldrig densamma som på 80- och tidiga 90-talet. (Även om jag personligen gillade både Waiting For The Sirens’ Call från 2005 och Music Complete från 2015).

Första singeln från albumet är en av mina absoluta favoritlåtar med bandet.

Regret släpptes den 5:e April 1993 och var producerad och skriven tillsammans med Stephen Hague som var personen som fick hålla ihop bandet och arbetet med albumet under denna turbulenta tid.
Men det är något med låtens om jag verkligen älskar. Det ligger i introt, där Bernard Sumners gitarr skapar en mycket somrig känsla i låten. Sjukt snyggt intro är det i alla fall.

Låten släpptes tillsammans med en knippe remixar – för detta var på den tiden då alla bra singlar hade minst lika bra remixar på maxi-singlarna. För Regret var det Pete Heller och Terry Farley som stor för två av dem Fire Island Mix och Junior Dub, samt The Sabres of Paradise.

New Order
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011