Nostalgi: New Order – Regret

Pinterest LinkedIn Tumblr +


Republic var sista albumet som New Order släppte innan de tog en längre paus från varandra. Albumet släpptes ur spillrorna av legendariska Factory Records som hade gått i konkurs året innan och New Order blev istället huserade till London Records.

Skivan blev även deras sista att bli etta i Storbritannien, och även om bandet återförenades fem år senare, så blev succén aldrig densamma som på 80- och tidiga 90-talet. (Även om jag personligen gillade både Waiting For The Sirens’ Call från 2005 och Music Complete från 2015).

Första singeln från albumet är en av mina absoluta favoritlåtar med bandet.

Regret släpptes den 5:e April 1993 och var producerad och skriven tillsammans med Stephen Hague som var personen som fick hålla ihop bandet och arbetet med albumet under denna turbulenta tid.
Men det är något med låtens om jag verkligen älskar. Det ligger i introt, där Bernard Sumners gitarr skapar en mycket somrig känsla i låten. Sjukt snyggt intro är det i alla fall.

Låten släpptes tillsammans med en knippe remixar – för detta var på den tiden då alla bra singlar hade minst lika bra remixar på maxi-singlarna. För Regret var det Pete Heller och Terry Farley som stor för två av dem Fire Island Mix och Junior Dub, samt The Sabres of Paradise.

New Order
@Facebook

Hej!
Popmuzik är en oberoende plattform som lyfter fram artister från hela världen.
Om du gillar bloggen och har möjlighet, får du gärna stötta mitt arbete genom Patreon. Ett litet bidrag gör stor skillnad för att hålla igång bloggen.
Tack så mycket.

Become a Patron!

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.