Nostalgi: A-Teens – Closer to perfection

Pinterest LinkedIn Tumblr +


Marie Serneholt, Sara Lumholdt, Dhani Lennevald och Amit Paul slog igenom som A-Teens när de gjorde ABBA-covers 1999. Först hette gruppen ABBA-Teens, men fick snabbt byta efter debuten Mamma Mia när det visade sig att Björn och Benny inte var helt överens med att kvartetten lånat namnet.

Efter ABBA-albumet gjorde istället gruppen mer originallåtar – med undantag för en ganska lökig version av Schools out tillsammans med Alice Cooper, en förvånansvärt bra version av I promised myself en söt version av Elvis Presleys Can’t help falling in love till filmen Lilo & Stitch. Jupp, svenskarna blev mycket uppskattade hos Disney som gillar det äppelkäcka i tonåringarna. De gjorde även låten Heartbreak lullaby till filmen The Princess Diaries.

Men det var med låten Closer to perfection från albumet New Arrival (jo, men lite ABBA-koppling även på titeln) som jag kände att gruppen peakade rent pop-mässigt. En synthig och 80-tals doftande poplåt som jag bara älskade och som helt klart fångade mitt intresse från första tonen.

A-Teens
@Facebook

Hej!
Popmuzik är en oberoende plattform som lyfter fram artister från hela världen.
Om du gillar bloggen och har möjlighet, får du gärna stötta mitt arbete genom Patreon. Ett litet bidrag gör stor skillnad för att hålla igång bloggen.
Tack så mycket.

Become a Patron!

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.