Marie Serneholt, Sara Lumholdt, Dhani Lennevald och Amit Paul slog igenom som A-Teens när de gjorde ABBA-covers 1999. Först hette gruppen ABBA-Teens, men fick snabbt byta efter debuten Mamma Mia när det visade sig att Björn och Benny inte var helt överens med att kvartetten lånat namnet.

Nordiska Favoriter

Efter ABBA-albumet gjorde istället gruppen mer originallåtar – med undantag för en ganska lökig version av Schools out tillsammans med Alice Cooper, en förvånansvärt bra version av I promised myself en söt version av Elvis Presleys Can’t help falling in love till filmen Lilo & Stitch. Jupp, svenskarna blev mycket uppskattade hos Disney som gillar det äppelkäcka i tonåringarna. De gjorde även låten Heartbreak lullaby till filmen The Princess Diaries.

Men det var med låten Closer to perfection från albumet New Arrival (jo, men lite ABBA-koppling även på titeln) som jag kände att gruppen peakade rent pop-mässigt. En synthig och 80-tals doftande poplåt som jag bara älskade och som helt klart fångade mitt intresse från första tonen.

A-Teens
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011