Marie Serneholt, Sara Lumholdt, Dhani Lennevald och Amit Paul slog igenom som A-Teens när de gjorde ABBA-covers 1999. Först hette gruppen ABBA-Teens, men fick snabbt byta efter debuten Mamma Mia när det visade sig att Björn och Benny inte var helt överens med att kvartetten lånat namnet.

Efter ABBA-albumet gjorde istället gruppen mer originallåtar – med undantag för en ganska lökig version av Schools out tillsammans med Alice Cooper, en förvånansvärt bra version av I promised myself en söt version av Elvis Presleys Can’t help falling in love till filmen Lilo & Stitch. Jupp, svenskarna blev mycket uppskattade hos Disney som gillar det äppelkäcka i tonåringarna. De gjorde även låten Heartbreak lullaby till filmen The Princess Diaries.

Men det var med låten Closer to perfection från albumet New Arrival (jo, men lite ABBA-koppling även på titeln) som jag kände att gruppen peakade rent pop-mässigt. En synthig och 80-tals doftande poplåt som jag bara älskade och som helt klart fångade mitt intresse från första tonen.

A-Teens
@Facebook

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.