Tillsammans med Guy Sigsworth skrev Seal singeln Crazy 1990. Låten inspirerades av den nyligen fallna Berlinmuren och massakern på Himmelska fridens tork i Peking året innan. Med hjälp av producenten Trevor Horn fick Seal en av sina största hits och då den kom i början av det nya årtiondet formade den väldigt mycket musiken under det tidiga 90-talet.
Själv mins jag den stilrena och vita videon från MTV som spelades flitigt på kanalen under perioden och många år framåt.
Producenten William Orbit remixade bland annat låten till maxisingeln och gav den en mer ambient känsla.

POPMUZIK LOVER 2

Seal
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011