Premiär i Being Blogged NYIdag är det premiär för singeln CHI med Alexander Inkin.
Det är hans första som soloartist, då vi i vanliga fall hör honom som sångare i bandet BLOMBA. Jag tog ett snack med Alexander om låten, soloprojektet och framtiden.

POPMUZIK LOVER 2

Hur är läget idag?
Läget är upprätt men i rörelse. För tillfället sitter jag på Oslos västkant och smuttar på en kopp kaffe, tror de har silat det genom en strumpa. Starkt och jävligt, precis som det ska va!

Du hämtar inspiration från bland annat Benny Andersson läste jag. Vilken är den ultimata ABBA-låten?
Benny är en av Sveriges tyngsta nutida kompositörer enligt mig, så det är en svår fråga. Måste nog säga My love, my life, så otroligt vacker och genialisk. Det flödar en viss feeling genom den som är svår att beskriva, något bortom som gör sig påmint liksom. Frågar du mig idag känner jag lite mer Another town, another train.

Varför valde du att gå solo nu?
Jag hade egentligen inte en tanke på att det skulle bli ett soloprojekt från början. Det började med en ”våg” som kom över mig där jag skrev ur mig massa låtar under någon veckas tid. Det är så det brukar funka för mig med skrivandet men jag kände direkt att det här var något annat än BLOMBA. Så jag pratade med Youth Recordings, dom diggade det och tyckte vi skulle banda ett gäng, på den vägen är det. Det är även viktigt för mig att göra helt nya saker vare sig det är MMA, skriva trollsagor eller bli vegan. Jag blir så understimulerad och tråkig annars.

Vad händer med BLOMBA?
BLOMBA är en annan grej. Jag älskar det fortfarande lika mycket och vi kommer fortsätta lira tillsammans men min kreativa energi ligger riktad åt annat håll just nu. Det vet grabbarna om och de är cool med det.

Berätta lite om låten CHI.
CHI är en form av visdoms ord av ren kärlek till den man bryr sig om eller till sig själv, för att skipa glädje. Jag skrev den i ett sträck med en stark känsla av tröst och hopp i fingrarna! Önskar den allt gott!

Hur firar man en solodebut på bästa sätt?
Det firas allra bäst med en smäll på hakspetsen följt av en kväll i brasans sken.

Vad händer härnäst för dig?
Härnäst kommer en uppföljande EP släppas med titeln 1, Om de inte får för sig att släppa en till singel innan dess. Därefter blir det live premiärer och gud vet vad. Håll ögon och öron öppna!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011