Premiär: Mira Aasma - Stereoscope (EP)

POPMUZIK LOVER 2

Imorgon släpper 19 åriga Göteborgsartisten Mira Aasma sin debut EP Stereoscope men redan idag presenterar vi stolt en tjuvlyssning! Det här är en Göteborgsartist som är på väg att göra något stort och efter att du lyssnat på EP:n kommer du förstå precis vad jag menar. Mira släppte 2015 sin debutsingel Ghost och låten hyllades världen över och det ligger ett personligt uttryck i hennes röst och musik som är få förunnat att kunna förmedla.

Jag ställde några frågor till Mira och svaren kan du läsa här:

Vad har du för dig just nu?

Skriver musik, jobbar en del på Pustervik och hänger mycket med vänner, helst på hustak eller uteserveringar nu i våren!

Berätta gärna lite om dig själv.

Jag heter Mira Aasma, är Göteborgare och inneboende i ett fantastiskt rum med en balkong där jag sitter i skrivande stund. Jag har inte hållit på med musik på en professionell nivå så länge, men alltid skapat, hittat på, arrangerat. Det är skönt att ha hittat en speciell inriktning att satsa på, något som jag kan jobba med i hur många timmar som helst utan att tröttna.

Berätta om din EP Stereoscope

Stereoscope är en blandning dagdrömmar och historier med tillhörande ljudlandskap – försöker skapa ett rum som ingen varit i förut. Arbetsprocessen har såklart sett väldigt olika ut mellan de fyra låtarna, men Ruins kom t.ex. till under en dimmig vecka i en liten stuga Bohuslän och Into the wild blev som den blev på grund av kör-abstinens. Jag har producerat EPn själv så har gjort det mesta hemma, men även suttit en del på Music a Matic där jag bl.a. spelat in sång med bättre utrustning och fått lite feedback på låtarna. Trummor spelade vi in i Kristian Anttila s studio för att dubba de trummor jag programmerat från början och få dem att låta mer levande.

Har du några spelningar inbokade?

Nu på onsdag 18:e maj är det ju EP-release på Pustervik , sen åker jag på helgturné runtom Stockholm sista helgen i maj (se oss på Landet 27/5 i Stockholm), och i sommar blir det bl.a. Festival del mar och Tillsammans sessions, plus lite annat som jag inte kan avslöja än.. Men det blir en kul vår och sommar!

Vad ser du mest fram emot i år?

Just nu är det ju såklart EP-releasen och i övrigt vill jag göra fler samarbeten med olika kreativa människor runtom i stan. Jag har många vänner och bekanta som är så otroligt duktiga på det de gör, vill verkligen ta vara på det och lyfta varandra i nya sammanhang!

Press Play!

Mira Aasma @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011