Det är något med stora Broadwaynummer.

Edward af Sillén måste gilla dem lika mycket som jag i och med att han gärna har med den när han komponerar Melodifestivalen eller som idag Eurovisioninledning. Det är liksom omöjligt att inte älska det, och jag sitter med ett stort leende på läpparna när man bara lägger på mer och mer sång och dans i inledningen. Om inget så borde Amerikanarna verkligen älska det när de nu ska invigas i Eurovision-frossa och ta reda på what all the fuzz is about.
Nu sänds programmet på kabelkanalen Logo i USA, som har en mer homosexuell syn på livet, så då passade det ju också bra med en naken Måns Zelmerlöw på scenen.

Nordiska Favoriter

Först måste jag dock ge en elloge till Australien som fick möjlighet att vara med i Eurovision för första gången i fjol och som av två möjliga gånger skickat vinnarkandidater till tävlingen. I fjol var det Guy Sebastian med Tonight Again och i år Dami Im med låten Sound of Silence . Även den en riktigt stark poplåt. Visst, det kanske är nyhetens behag för Australien, men med tanke på vilket fantastiskt popland Storbritannien är, känns det bara konstigt att de skickat så mycket… mindre bra bidrag till tävlingen. Skönt att se att deras kolonier har bättre vett och musiksmak.

På det hela måste jag säga att startfältet kändes lite svagare idag än i tisdags. Det var fler bidrag som jag kände mig ganska less på redan efter halva låten. Men samtidigt så fanns det en del bra toppar också. Favoriten för mig var ändå Australien och Lettland denna omgång.
Att det var svagare kunde nog även ses i det faktum att varesig Norge eller Danmark gick vidare till final i år. Det betyder att Sverige faktiskt är det enda nordiska land som är med i finalen, vilket är vädligt annorlunda.
När jag tippade såg det ut så här:
Lettland, Polen, Israel, Makedonien, Litauen, Australien, Slovenien, Bulgarien, Georgien, Belgien
Så åtta av tio rätt blev det.

Även i kväll fick vi ett snyggt dansnummer i form av Man vs Machine. Kul att de kan få till dansnummer att bli extra spännande i år. För det har ändå varit det stora problemet med Eurovision många gånger. Att den dansanta mellanakten mer tar bort tempot i programmet än för den framåt. Men i år har det visat sig vara tvärt om.

Nu har vi alla fall ett startfält inför lördagen och de bidrag som gick vidare idag var:

Lettland
Georgien
Bulgarien
Australien
Ukraina
Serbien
Polen
Israel
Litauen
Belgien

Nu ska jag kasta mig i säng och sova, för i morgon klockan tidigt åker jag till Stockholm för att uppleva finalen.
Hurra!

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.