Något jag saknar mer eller mindre varje dag, är möjligheten att betygsätta låtar i Spotify. Att enkelt kunna ge en låt en till fem stjärnor och med det tydligt se vilka som är ens favoritlåtar. Detta hade speciellt varit tacksamt när jag lyssnar igenom ett album, och snabbt kan rangordna låtar efter betyg och sedan slänga in de bästa i en spellista.
Själv tycker jag att just betygsättning är grundpelaren för en digital musikspelare. Att snabbt kunna hitta ens favoriter, och främst hålla ordning på de bra och mindre bra låtarna via betygen.
Med dagens teknik hade det ju varit sjukt enkelt att betygen synkas mellan ens enheter så som mobil, läsplatta och dator. Sedan kan man med en knapptryckning skapa en spellista med de låtar som har fyror och femmor för att få den där spellistan med den bästa musiken.
Att bara dra över låtar som är bra i en spellista gör ju bara en lista med bra låtar, men frågan är isåfall HUR bra de är. Är det en trea som ligger tillsammans med en femma, eller är det bara fyror?
Tänk sedan möjligheterna för Spotify att skapa fantastiska skräddarsydda spellistor för deras kunder baserade på betygen.

Favoriter Apple Music

När jag hade min musik i iTunes – vilket jag i och för sig fortfarande har, men inte använder lika regelbundet nu i och med Spotify – var jag duktig på att alltid betygsätta låtar. Skulle jag göra en bra spellista med housemusik kunde jag bara köra efter kriteriet house + ”betyg högre än” och allt var fixat. Eller om jag lyssnade igenom ett album kunde jag betygsätta efter varje låt och få en bra översikt hur bra albumet var. Nu är det lite svårare, eller rättare sagt omöjligt.

Med tanke på hur ofta Spotify trycker ut uppdateringar till sin spelare, hoppas jag att de snart kommer till just funktionen betygsättning av låtar. För jag är nog inte ensam om att tycka att en musikplattform som Spotify behöver en sådan självklar funktion.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011