Filip Lundgren släpper idag sitt debutalbum Där inget annat finns . Ett album om att söka sin identitet som ung i Norrbotten, brottas med frustrationen av att bo i en liten storstad där alla känner alla och ständigt ha tankarna på att sticka någon annanstans även fast kärleken till hemorten är stor.

Apple Music Svensk Pop

Filip har tidigare spelat i band men bestämde sig istället för att satsa på en solokarriär. Helt rätt tänkt. När han började spela in en första demo träffade han på Magnus ”Kitok” Ekelund på stan i Luleå. Magnus lyssnade på hans låtar, gillade vad han hörde och ville producera. Helt rätt tänkt igen, denna gång av Magnus. Just att han tillsammans med Stefan N. Sundström producerat har verkligen lyft låtarna högre och resultatet blev norrlandspop när det är som allra bäst.

Filip har ett skönt driv i sina låtar vilket du exempelvis kan höra när du sätter på låten På väg . Den ligger i flera av mina spellistor på Spotify och fungerar alldeles utmärkt som första låt när jag cyklar till jobbet men passar lika bra när jag står lite vilsen någonstans och behöver en knuff i rätt riktning. Debutsingeln Är det du är en glad upptempo kärlekslåt. Låtar som Röken från fabriken och Piteå blir i alla fall jag berörd av och jag hoppas att alla lyssnar på vad Filip har att säga för det är ett av årets bästa svenska debutalbum. Lägg till att han bara är 19 år gammal också.

Filip är också ute och åker i sin bil en massa massa mil. Kanske kommer han just till din stad och spelar, kolla in turnédatum här under.

Lyssna på albumet här!

Filip Lundgren @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre.
Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.