Filip Lundgren släpper idag sitt debutalbum Där inget annat finns . Ett album om att söka sin identitet som ung i Norrbotten, brottas med frustrationen av att bo i en liten storstad där alla känner alla och ständigt ha tankarna på att sticka någon annanstans även fast kärleken till hemorten är stor.

DOLBY ATMOS

Filip har tidigare spelat i band men bestämde sig istället för att satsa på en solokarriär. Helt rätt tänkt. När han började spela in en första demo träffade han på Magnus ”Kitok” Ekelund på stan i Luleå. Magnus lyssnade på hans låtar, gillade vad han hörde och ville producera. Helt rätt tänkt igen, denna gång av Magnus. Just att han tillsammans med Stefan N. Sundström producerat har verkligen lyft låtarna högre och resultatet blev norrlandspop när det är som allra bäst.

Filip har ett skönt driv i sina låtar vilket du exempelvis kan höra när du sätter på låten På väg . Den ligger i flera av mina spellistor på Spotify och fungerar alldeles utmärkt som första låt när jag cyklar till jobbet men passar lika bra när jag står lite vilsen någonstans och behöver en knuff i rätt riktning. Debutsingeln Är det du är en glad upptempo kärlekslåt. Låtar som Röken från fabriken och Piteå blir i alla fall jag berörd av och jag hoppas att alla lyssnar på vad Filip har att säga för det är ett av årets bästa svenska debutalbum. Lägg till att han bara är 19 år gammal också.

Filip är också ute och åker i sin bil en massa massa mil. Kanske kommer han just till din stad och spelar, kolla in turnédatum här under.

Lyssna på albumet här!

Filip Lundgren @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011