Premiär i BB I morgon släpper folk-sångaren John Berneli singeln Soon you’ll see under sitt artistnamn Ash & Iron , och Being Blogged har fått äran att lägga upp videon redan idag så ni kan se den.
Jag ställde några snabba frågor till John om låten och sitt musikprojekt inför premiären.
Först bad jag honom beskriva Soon you’ll see med egna ord.

Popmuzik Lover Patreon

Låten är den första kärlekslåten hittills. Eller så nära jag kan komma. Den handlar om den nakenhet som kan infinna sig när kärleken är så djup att hjärtat blöder, och hur skämmande det är att vara så oerhört sårbar.
Men också hur det samtidigt är fantastiskt vackert och livsviktigt för att inte bli känslomässigt platt och meningslös.

-Berätta lite om videon.

Videon är tänkt att förmedla detta förvirrade tillstånd med start på en kyrkogård, vidare genom mörker för att slutligen hamna i himlen. Allt i drömska, smått förvirrande klipp.

-Var kommer namnet Ash & Iron ifrån?

Namnet Ash & Iron återspeglar en känsla som på något sätt genomsyrar musiken. Det är fritt fram för var och en att tolka in vad de vill i namnet, men en tolkning skulle kunna vara; efter att något pulvriserats och brunnit ner till grunden kan något nytt och starkare växa fram. Dessa två stadie går om vartannat och upprepas i cykler och håller allt i en balans.

-Vad inspirerar dig när du skriver dina låtar?

Naturen är en stark inspirationskälla. Det känns som om musiken finns runt omkring oss i universum men behöver hitta en kanal att nå ut. Nästan varje gång jag plockar upp en gitarr kommer en ny låt. Det känns som att det är en kraft som inte går att stoppa.
Men det finns många saker i vardagen som inspirerar. Det kan vara reflektioner över levnadssätt och inställningar. Som ”Dipsomania”, det den låten handlar om, är relevant för många människor, särskilt nu när vi precis kommit från en sommarperiod.

-Tycker du USA även ett intressant land eller är det just musiken som format dig?

USA är intressant på många sätt. Detta ytterligheternas land. Det känns som om vi svenskar, vare sig vi vill erkänna det eller ej, är amerikaniserade. Vår kultur är på så många sätt formad och av den amerikanska, samtidigt som det finns ett ganska stort USA-förakt.
Men mycket av den musik som jag älskar är amerikansk, och den har varit en inspirationskälla. Men jag tycker på samma gång inte att musiken är klassisk americana/skäggrock. Det är som om man nästan kan höra ”Ack Värmland, du sköna” surra någonstans i bakgrunden, och med den, det typiska nordiska vemod vi så ofta brukar prata om.

-Tre singlar nu, kan vi vänta oss ett album snart?

Efter denna singel kommer en hel skiva. Den beräknas vara klar i mitten av denna höst. Antagligen innan alla blad fallit från träden.

Här ser ni videon till Soon you’ll see.

https://youtu.be/Q_g3A1t0C4w

Ash & Iron
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011