Juni betyder Pridemånad världen över. En månad när vi uppmärksammar och hyllar HBTQ-communityn och mänskliga rättigheter. Att alla får älska vem de vill och vara den de vill och känner att de är.

Skicka in din musik

Här i Sverige pågår Pride-månaden hela sommaren och kulmineras i Augusti, då det är Stockholm Pride.

För att ha ett soundtrack till ditt personliga pridetåg eller hämta inspiration till musiken i allas pridetåg har jag satt ihop en spellista med den bästa musiken från HBTQ-communityn samt våra allierade. Låtar som blivit extra stora på de regnbågsfärgade dansgolven, eller som haft en stor inflytande på gay-kulturen samt låtar av artister som är gay, bi, trans eller ickebinära.

Här hittar du namn som Pet Shop Boys, George Michael, MUNA, Darin, Grant Knoche och K.D. Lang för att bara nämna några få. Samt klassiker som I’m coming out, It’s raining men, Gimme! Gimme! Gimme! (a man after midnight), We are family och Relax.
Kanske internets mest färgsprakande regnbågsspellista som du någons hört.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011