Det blir vackert och emotionellt, när Helena Alin släpper singeln Bergen. Produktionen är avskalad och drömliknande. Musiken skapar liksom en svävande känsla med hjälp av barytongitarr, pedalsteel och piano. Det hela blir väldigt behagligt skulle jag säga.

Favoriter Apple Music

Bergen handlar om att vara instängd i en värld full av brus, som många gånger kan få en att bli kvävd av samhällets regler och krav, och att ständigt behöva förhålla sig till andra människors reaktioner och åsikter. Med känslan i låten blir texten ännu starkare och vackert skör.

Om singeln berättar Helena för bloggen:

“Det var Bergen som ledde mig fram till temat för hela albumet. Jag skrev den tillsammans med låtskrivaren och arrangören Julia Nilsson i en stuga i skärgården en januaridag. Och när den var färdig insåg jag att den ringar in mycket av vad jag vill att skivan ska förmedla.”

Just nu jobbar Helena mot sitt kommande debutalbum Skärvor, som släpps i Oktober. Från det har vi redan kunnat höra singlarna Luft och aska samt Rymma, som även de utforskar längtan efter att vara sann mot sig själv

“Arbetet med albumet har blivit ett sätt att försonas både med mig själv och med musiken, en relation som inte alltid varit den lättaste. Om mitt album kan vara till hjälp för någon att våga lägga örat mot sitt eget hjärta och sedan rak i ryggen stå upp för sin inre lilla viskning skulle jag bli så stolt.”

Helena Alin

Du hör det fina resultatat här nedan.
Glöm heller inte att lägg en genväg till Popmuzik på din mobils hemskärm. På det viset har du alla musiktips bara ett klick bort, vilket är fint att ha då bloggen uppdateras dagligen med nya inlägg. Det enda du behöver göra är att klicka på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011