Efter att ha börjat skriva låtar på svenska har det nu blivit dags för CISSI att tolka en annan grupps låt. Nämligen Genom mörker av Den Svenska Björnstammen.
Här får vi en skönt pulserande tolkning med 80-talsbasgång och synthar, som fick mitt retropophjärta att slå ett extra slag av glädje. Det är en låt om brustna och lagade hjärtan, och om att ta sig igenom just mörker i takt med att vårens första knoppar slår ut.

Följ på Apple Music

Jag tyckte detta blev en riktigt skön tolkning. Det är ett stort steg bort från originalets tuffande känsla. Här blir det som sagt glittrande synthig pop, som gjorde att CISSIs version verkligen stod ut och gör något nytt av originalet. Precis så som en bra cover faktiskt ska vara.

Björnstammen själva fick höra CISSIs version av deras låt och de gillade vad de hörde lika mycket som jag gör.

”Det är väldigt kul och en ära när människor vill göra en tolkning på våra låtar. Vi har lyssnat på låten, och ger den 100% ”bear approval”. CISSI tar Genom mörker in i framtiden.”

Den Svenska Björnstammen

Vad tycker du om denna så mycket bättre-tolkning av Den Svenska Björnstammens låt?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011