Arrangemanget i låten Drømmeland är lite som titeln antyder. En mysig och drömliknande poplåt som utgår från sångerskans röst och ett piano som sätter en emotionell ton på låten innan den växer till dig inför andra versen med rytmer och luftiga synthar. Det blir en riktigt fin låt vill jag lova. Som svensk blir det också väldigt behagligt att höra den norska sången.

Skicka in din musik

Drømmeland i sig handlar om den där platsen där du känner dig både trygg och öppen. Där allt är möjligt och du behöver inte oroa dig för hinder eller stress. Det där stället där du kan leva i perfekt harmoni med världen runt dig.

Med singeln får vi även Maylen Rustis senaste album med samma namn. Drømmeland följer upp sångerskans debutalbum Heartmachine, som släpptes 2014.
Albumet i sig ger oss tio låtar, där sångerskan samarbetar med producenten Henrik Hilmersen (och de har haft den goda smaken att skåla i Champagne när varje låt varit färdig, som sig bör). Med låtarna tar sångerskan med oss och ger en tillbakablick på sina unga år.

Maylen utvecklar sina tankar om albumet för bloggen:

”Drømmeland är inspirerad av tiden när vi var unga. Jag var orädd, äventyrlig och det var inte konsekvenserna som vägledde mig. Att ta ett steg tillbaka och tänka på mig själv som ”ung och orädd” har gett mig mycket inspiration i livet. Är det verkligen så farligt? Ljudmässigt är det ett slags mash-up mellan Gabrielle, Aurora och Veronica Maggio. Drømmeland är en plats där luften är klar och du kan andas. Här kan du återställa och hitta ny kraft.”

Du hör låten Drømmeland här nedan.
Om du uppskattar att upptäcka nya poplåtar i bloggen får du gärna bidra till bloggens fortlevnad som Patreon. Då bloggen inte har någon reklam eller rika finansiärer i ryggen är det just bloggens Patreons som gör det möjligt för mig att dagligen leverera nya musiktips och inlägg till dig. Popmuzik är idag en av de få svenska musikbloggar som orkar köra vidare i ett landskap där mer och mer musiktips bara genereras av algoritmer och AI.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011