Indietronica-duon High Jump från London gör sig just nu redo för att släppa EP:n 001. Inför den har de släppt singlarna Cliial, M2K samt Tide away tillsammans med Jamie Maier.

Följ på Apple Music

Duons fjärde singel heter Avenue, och är en drömliknande poplåt med mjuka gitarrer och varma synthar. Det är liksom svävande och luftigt. Skönt arrangemang som man bara omsluts av och diggar med medan musiken tar en till olika platser. Så definitivt värd att lyssna in dig på skulle jag säga.

Om singeln berättar duon:

Harry skrev det anthemiska jangly gitarriffet som du hör i början av Avenue för några år sedan, och lade det till en början över en yachtrock-groove. Efter några olika iterationer minskade vi det ursprungliga Roxy Music / The War On Drugs-inflytandet, och lämnade bara det allestädes närvarande riffet och ett pulserande Wurlitzer Sideman-backbeat att bygga upp låten på. Med samtida referenspunkter som Westerman, Yumi Zouma och Washed Out i åtanke utvecklade vi Avenue till en somrig dream pop-känsla som obevekligt kretsar mot det Prince-inspirerade gitarrsolot i spetsen av låten.

Textmässigt fortsätter låten längs de teman som vi har grävt i på Tide away, men refrängen återspeglar den nostalgin i enklare termer. Den nostalgiska riktningen är mer bokstavlig den här gången; ett barndomsminne som utkristalliserar sig ur de abstrakta introspektionerna i verserna.”

Visst är låten skön?
Om du gillar att upptäcka denna typ av låtar här i Popmuzik får du gärna stötta bloggen som Patreon. Där kan du bli antingen Popmuzik Liker för endast 12 kronor i månaden eller Popmuzik Lover för 32 kr i månaden. Billigare än en ute-kaffe och det gör det också möjligt för dagens och morgondagens artister att ha en plattform att synas på.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011