Om du gillar de där smetiga kärleksballaderna med en ”sätter-sig-på-hjärnan-refräng”, ja då kommer du älska singeln I do it for you. För det är en fin liten poplåt om stora känslor som Alex Eklund snickrat ihop. Och ja, snickrat ihop är faktiskt lite av rätt ord här.

Popmuzik Podcast

Saken är den att Alex även är musiklärare. När en elev i frustration över att hen inte kunde komma på en egen låt kläckte ur sig att han skulle skriva en låt själv om det nu var så lätt. Sagt och gjort. Alex satte sig ner och skrev en vers och refräng där och då som han sedan framförde för klassen. De blev g-a-n-s-k-a imponerade av sin lärare, som lyckades få ihop något såpass på knappa tio minuter.
Dagen efter gör Alex klar grunden, kontaktar sin producent Lukas Fredriksson som efter ytterligare en dag skickar tillbaka ett utkast. Sju dagar senare står Alex i studion och spelar in låten och elva dagar efter att första ordet hade skrivits var singeln ute på Apple Music. Snabbt jobbat.

Med tanke på bakgrunden så tycker jag detta helt klart är imponerande. Bra och enkel poplåt vars refräng känns riktigt slagkraftig ändå. Det är lite av den där filmiska och mysiga kärlekslåten som man bara blir lycklig av. Poplåtar behöver inte vara svårare än såhär.

Om du också uppskattar de där härliga kärleksballaderna, ska du definitivt klicka igång låten här nedan. Vad du än tycker om I do it for you så tycker jag du ska bli Patreon för Popmuzik och stötta arbetet med att lyfta fram alla poplåtar som du upptäcker i bloggen. Det är ni Patreons som faktiskt gör det möjligt för mig att skriva om alla artister i bloggen. Definitivt ett bra sätt att se till att musiker som du gillar eller kanske till och med känner har en plattform de kan synas på. Eller hur?

Vad tyckte du?
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011