Subarctic är en producent och artist från Washington DC. Här är artisten aktuell med singeln Illusions. En houselåt som mixar bra popmelodier med sköna breakbeats. Jag fick lite vibbar från första albumet med duon Way Out West när jag hörde låten och med det gick jag extra hårt igång på detta.

Skicka in din musik

Om arbetet med låten berättar Subarctic:

Illusions började som en 24-timmarsutmaning för en väns musik stream. Vi hade 24 timmar på oss att skapa en låt från grunden och sedan valde han sin favorit. Efter evenemanget älskade jag grundidén med spåret så mycket (endast den första droppen vid det här laget) att jag gick vidare och avslutade låten nästa dag. Efter att instrumentalen var klar slog jag upp min nära vän Paolo, som jag har jobbat med sedan jag började producera 2018. Vi bestämde att vi skulle spela in sången ihop. Jag är baserad i Washington DC, men jag studerar just nu utomlands så jag flög till Liverpool och vi åkte till Blackpool och träffade Kye Lewis, en annan av våra vänner. Under denna studiosession spelade Paolo in sången för Illusions och vi blev förälskade i spåret. När vi kom tillbaka till hans rum efter inspelningen gjorde vi i ordning låten och skickade ut den!”

Personligen gillar jag ju denna typ av mer chilla klubblåtar. Just denna bjöd på skön produktion med sina beats och sin atmosfär. Känns som en perfekt låt att ha i en spellista i en bar eller som energi i hörlurarna på gymmet.
Om du också gillar Illusions får du gärna bokmärka bloggen så att du kommer ihåg att besöka den dagligen. Du kan även följa Popmuzik via din RSS-läsare, vilket jag personligen tycker är ett grymt sätt att följa bloggar och olika sidor på.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011