Jag såg filmen Wonka under påsken. Den härliga besättelsen om hur Willy Wonka fick sin passion för choklad och hur han skapade sin chokladfabrik. Jag var ärligt talat helt lycklig efter att ha sett filmen. För den var så läckert organisk och fantasifull. Definitivt min typ av matinéfilm.

Svensk Pop Apple Music

Det var ju 1971 som originalfilmen efter Roald Dahls bok kom ut, med Gene Wilder i huvudrollen som den excentrisk Willy Wonka. Det är också från den filmen låten Pure imagination är tagen, som Wilder sjunger. Här har den låten fått en mer klubbig genomgång när den tyske producenten Tom Apex gjort om låten för dansgolvet.

Resultatet är liksom en mix av nostalgi och tunga beats som fyller dansgolvet. Det är läcker house och vemodig sång som verkligen träffade precis rätt för mig.

Om singeln berättar Tom Apex:

”Jag snubblade över den ursprungliga versionen av Pure imagination en dag när jag scrollade igenom TikTok och jag visste då och där att jag var tvungen att gör en cover på den. Jag slutade genast med allt jag gjorde och började arbeta med projektet.
Efter att ha skickat den första versionen till en gruppchatt skickade Miles från Asunder mig en mp3-fil som heter ”Tom” utan sammanhang. Det visade sig att han byggde några idéer kring min första idé och jag tänkte ”japp, det är precis vad jag hade föreställt mig för det här projektet” och vi började jobba.
Nästan ett år efter otaliga sessioner med Miles och Habib spelade sedan min flickvän Aylin in sången för det här projektet och det var så Pure imagination blev till. Min första idé var inspirerad av dessa nostalgiska liminala rymdbilder med avsikten att göra en låt som får dig att känna dig nostalgisk för en tid du aldrig haft.”

Vad tycker du om denna version av Pure imagination? Blev det en mix av nostalgi och skön klubbmusik även för dig? Om du gillar låten och att upptäcka nya låtar i bloggen tycker jag du ska bokmärka Popmuzik så att du kommer ihåg att dagligen besöka bloggen. Du kan även följa bloggen i din RSS-läsare.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011