Något som är spännande med låtar som skickas in till Melodifestivalen är vilket liv låten får efter att de inte blivit antagna i tävlingen.
Låten What’s on your mind med Nadine Randle fick verkligen en speciell resa. Efter att ha gallrats bort inför Melodifestivalen, fick låten istället vara med i San Marinos uttagning. Där gick låten vidare till en kvalomgång från den fjärde semifinalen. Tyvärr gick inte låten hela vägen till final, men upplevelsen i sig är en del i Nadines dröm att en dag få vara med i Melodifestivalen.

DOLBY ATMOS

What’s on your mind är en känslofylld och storslagen ballad. Nadine visar upp sin starka röst i låten som är en klassisk gåshudsballad. Låten i sig är skriven av Robert Lukian, Johanna ”Dotter” Jansson och Dino Medanhodzic och borde uppskattas av fans av de där stora pop-balladerna som vi får uppleva i främst Melodifestivalen.

Jag bad Nadine svara på en knippe frågor kring låten och sin medverkan i San Marino, som du kan läsa här.

Vad var det första du kände när du höra låten What’s on your mind första gången? 

Jag kände direkt när jag hörde låten att detta är en vinnarlåt i Eurovision. Stor och pampig med ett budskap som verkligen är något alla kan relatera till. Men att det krävdes helt felfri sång på den för att göra den rättvisa. 
Låten bär på en underliggande sorg men den liksom vinner i slutet med gospelkörer och en känsla av att man kan vinna allt man vågat satsa på! Revansch!

Hur var upplevelsen att vara med i San Marinos uttagning och hur var känslan bakom och på scenen?

Haha, ja den var speciell. Att delta i ett musikprogram utomlands där allt är annorlunda än i Sverige är något jag tar med mig resten av mitt liv. Det är lite mer chill och man gör lite som man känner, ganska skönt men ändå stressande för oss från Sverige som är vana vid att allt är uppstyrt delux 24/7. Men musik-TV i Italien och San Marino är superstort så det är bara roligt! 
Största minnet är att vi gjorde detta tillsammans jag och min kör, vi var där nere tillsammans och när vi gick vidare så tittade vi på varandra och jublade högt! Vi var väldigt stolta över låten och vårat framträdande. 

Har din medverkan i tävlingen givit dig blodad tand att fortsätta försöka vara med i Melodifestivalen eller någon annan uttagning till Eurovision? 

100% jag ska vinna Eurovision en dag. Det vet jag. Sen om det är för Sverige eller San Marino eller UK det återstår att se. 

Har du någon personlig favorit bland deltagarna i årets Eurovision Song Contest? 

San Marino? Haha nej jag skojar. 
Tycker UK är starka men även Albanien är starka i år med en klassisk pop-ballad, av en grym sångerska. 

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011