Det är med en kaxig och samtidigt ironisk attityd, som Agnes Matsdotter släpper sin nya singel Hora Madonna. Låten är som ett långfinger åt alla de krav och förväntningar som sångerskan känner på sig själv och från omvärlden som kvinna.

Popmuzik Lover Patreon

Om skapandeprocessen berättar Agnes för bloggen:

”Låten kom till under en workshop med projektet “Luna – woman to woman” (Danskollektivet Ronny) där jag bad ett stort antal kvinnor skriva ner allt de tyckte att det innebar att definieras som kvinna för att sedan tillsammans välja de rader som resonerade starkast hos dem. I orden och tankarna jag fick in i kombination med mina egna erfarenheter växte texten fram.”

Resultatet är en skönt medryckande poplåt med pumpande bas och lekfulla synthar. Att det doftar 80-tals aerobics-disco passar ju både känslan och budskapet om kvinnan med omöjliga krav på sig själv.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011