Indiekvintetten Polyvinyl är ett band från Storbritannien som efter ett par singlar nu släppt debut-EP:n ”Closure”. En EP där varje låt bygger på temat om de fem olika stadierna i sorg, så som självförnekelse, ilska, förhandling, depression och tillslut acceptans för att någonstans hitta just ett avslut.

POPMUZIK LOVER 2

En av låtarna som verkligen sticker ut från EP:n är den snygga balladen Blind.
Det är på denna låt bandet behandlar depression men också om reflektion. Produktionen är magiskt snygg. Hur den stämningsfullt och sakta byggs upp till något som skulle kunna bli en kommande klassiker för bandet i livesammanhang.

Saken var den att bandet först planerade att göra låten som en storskalig 80-talsballad. Resultatet då blev något för långt och väldigt over the top. Istället valde de att skala ner och göra låten mer atmosfärisk där sången fick stå mer i fokus. Känns när jag hör resultatet att det var ett klokt val.

Om Blind berättar sångerskan Hannah Telford för bloggen:

Blind skrevs vid en tidpunkt då jag kämpade med min tro och kom till insikt med det faktum att jag personligen hade gått vidare i mitt liv. Därför finns det många bibliska referenser i sången. Men jag tror att det kan tolkas till många olika sätt, till exempel har vi haft folk som säger att det handlar om att tappa tron på en viss person i sitt liv och sedan lämna dem bakom sig. Att hitta en känsla av avslutning om man så vill. Musikaliskt är det inte komplicerat, samma 4 ackord hela vägen igenom men det är lagren som spelar roll.”

Gör dig beredd för mäktig gåshud när du klickar igång Blind här nedan.

Polyvinyl

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011