Lil Nas X har blivit något av en provokatör i popvärlden ända sedan han tog över listorna med plattan Montero och visade tydligt att han inte är ett ”onehitwonder”. När artisten nu återigen är aktuell med ny musik förvånar det ingen att den rör upp känslor. I singeln J-Christ öppnar rapparen upp den religösa skriften och ger en rejäl känga till den inskränkta syn på kärlek som många gånger speglas. Med knivskarpa textrader och trap-influerade beats levererar han en comeback som helt klart lever upp till förväntningarna. Piano-samplingen går inte att blunda för då den påminner väldigt starkt om Kendrick Lemars Humble men med en något mer popig ton.

Popmuzik Podcast

Tillhörande video är full med bibliska symboler, gestaltningar av kända personer och lättklädd dans. En fri tolkning är att Lil Nas vill knyta ihop förra plattan med kommande då han tydligt påvisar att detta släpp markerar en helt ny början. Vad jag menar med det får ni helt enkelt utforska själva.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011