Bromander sjunger om en jazzbegravning på nya singeln Karneval.
Kanske något mörkt och mer sorgligt vid en första anblick, men det är faktiskt långt ifrån det. Här bjuder artisten oss nämligen på en euforisk poplåt med svängigt piano och slagverk som mer är en hyllning till både livet och döden.

Skicka in din musik

Om singeln berättar Bromander.

”Jag läste om begravningstraditionerna i New Orleans. Där dansar man ut den bortgångne med pompa och ståt, och firar hennes största bragder. Jag började fantisera om min egen jazzbegravning och låten kan väl i någon mån ses som en handbok till den. Låten är en hyllning till livet men handlar alltså också om döden. För att kunna leva fullt ut måste man acceptera sin undergång.”

Resultatet är något som Håkan Hellström bara kunnat drömma om att göra. För visst känns det som Göteborgarens ande vilar över detta? Men samtidigt lyckas Bromander att göra det helt eget och jag älskar själva bakgrundshistorien till låten och dess tillkomst. Klart att man ska festa och minnas de bästa stunderna tillsammans med den bortgångne, istället för att gråta.

Bromander

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011