Vi befinner oss inte direkt i bloggens vanliga poplandskap i detta inlägg. Men jag är ju ganska svag för filmmusik och instrumentalmusik. Så när jag fick höra Minnesverket av Fredrik Norlindh blev jag väldigt rörd.

Favoriter Apple Music

Minnesverket skrevs av Fredrik natten som hand mor gick bort, som ett slags personligt känslomässigt utlopp. Det blev en hyllning till henne och en vacker sådan.
När Fredrik sedan fick möjlighet att få låten arrangerad och framförd av en hel symfoniorkester var det som en dröm som gick i uppfyllelse.

”Jag visade demon för en violinist i hopp om att i alla fall ersätta midi-violinen, men istället kopplade han ihop mig med dirigenten Erik Arvinder som älskade låten och därfirån startades en kedja bland musiker som slutade i 80 medverkande på orgel, kör, symfoniorkester, rockinstrument, m.m.”

Vad ska man säga. Otroligt snyggt och emotionellt. Speciellt när man har bakgrunden till låten framför sig. Sedan är jag ju väldigt svag för denna typ av filmiska arrangemang som stegrar med låtens gång. Så missa inte.

Fredrik Norlindh

Vad tyckte du?
+1
0
+1
4
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011