Vi befinner oss inte direkt i bloggens vanliga poplandskap i detta inlägg. Men jag är ju ganska svag för filmmusik och instrumentalmusik. Så när jag fick höra Minnesverket av Fredrik Norlindh blev jag väldigt rörd.

Popmuzik Podcast

Minnesverket skrevs av Fredrik natten som hand mor gick bort, som ett slags personligt känslomässigt utlopp. Det blev en hyllning till henne och en vacker sådan.
När Fredrik sedan fick möjlighet att få låten arrangerad och framförd av en hel symfoniorkester var det som en dröm som gick i uppfyllelse.

”Jag visade demon för en violinist i hopp om att i alla fall ersätta midi-violinen, men istället kopplade han ihop mig med dirigenten Erik Arvinder som älskade låten och därfirån startades en kedja bland musiker som slutade i 80 medverkande på orgel, kör, symfoniorkester, rockinstrument, m.m.”

Vad ska man säga. Otroligt snyggt och emotionellt. Speciellt när man har bakgrunden till låten framför sig. Sedan är jag ju väldigt svag för denna typ av filmiska arrangemang som stegrar med låtens gång. Så missa inte.

Fredrik Norlindh

Vad tyckte du?
+1
0
+1
4
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.