Förra månaden släppte Gareth Nugent den emotionella countryballaden Even mountains fall. En låt som hämtat inspiration från sångerans liv om när allt rasar samman. I Nugets fall var det när hans bror och mor gick bort med kort mellanrum.

POPMUZIK SUMMER

Even mountains fall är förmodligen min mest intima låt jag skrivit hittills. Efter att ha förlorat min bror i en bilolycka för två år sedan och min mamma gick bort förra året var och är tomrummet outhärdligt. Som alla familjer hade vi våra upp- och nedgångar men de var min familj. Två massiva karaktärer som har format mig till den jag är idag. Deras frånvaro kommer alltid att märkas. Den här låten är till min bror Con och Kate min mamma. Älskar er alltid.”

Idag är det dags att uppleva låtens musikvideon av Sune Grabbe här i Popmuzik.
Videon är inspelad i Olofsfors Bruk i Nordmaling, där Gareth framför och videon växlar mellan pampiga foton av just stora berg.
Om musikvideon berättar Gareth för bloggen:

”Vi valde att använda Olofsfors Bruk av flera anledningar. Den viktigaste var inställningen, hur denna fantastiska byggnad som en gång var en integrerad del av området. Att ge arbete och liv till dem som bodde där med anor från 1762 och levererade kedjor till världens rederier.

Strukturen står fortfarande kvar. Hennes bränder är släckta men hennes hjärta finns fortfarande kvar. En påminnelse till alla hur denna sten- och timmerbyggnad blåser liv i en stad och människorna i den. Jag kände en liknande jämförelse och sinnesstämning för Even mountains fall.

Den andra anledningen till att jag kände en koppling till Olofsfors Bruk var att det skapades av en irländare som heter John Jennings. Som irländare själv här i Sverige kände jag en annan koppling. Jag är här för att bygga, för att lämna spår och förhoppningsvis ge något av mening, en del av mitt arv lite av min själ.”

Du ser resultatet här i bloggen.

Gareth Nugent

Vad tyckte du?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011