Om du älskar funkig 70-talsdisco så kommer du älska nya singeln Paralyzed med The Erly.

DOLBY ATMOS

Kvartetten The Erly kommer från staten Michigan i USA och jobbar just nu mot deras kommande album Culture Fever som släpps den tredje November. Paralyzed är första smakprovet från albumet och det kommer definitivt få dig på danshumör, det lovar jag.

Låten i sig handlar om de där varma och bubblande känslor vi får inombords när vi blir förälskade. Arrangemanget är skönt medryckande med liveinstrument så som blås och stråkar, allt som hör till i en klassisk discolåt. Bandet själva ville skapa den där känslan som man få av klassiska låtar av akter som The Bee Gees och Earth, Wind & Fire.

Om singeln berättar bandet:

”Vi började skriva den här låten på våning 27 på Hilton Hotel i Cleveland, Ohio. Vi skrev majoriteten av refrängen där med lite extra brainstorming i studion. Alyssas ökända öppningsrad av ”God dammit” kom till för att hon upprört sa det i studion när hon blev förbryllad över att skriva den första versen. Efter det föll allt ihop som magi.”

The Erly

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011