Detta var ju väldigt härligt – och en perfekt start på veckan.
Sångerskan Bus Gunnel kommer från gården Bus i Dalarna, vilket lett till artistnamnet. Hon sjunger på Sollerömål, som är en dialekt som talas i övre Dalarna.

DOLBY ATMOS

Med inspiration från den amerikanska jazzens guldålder och de stora jazzdrottningarna Ella Fitzgerald och Diana Washington släpper Bus Gunnel här singeln Led vi mi. En behaglig jazz-låt med ett elegant arrangemang av stråkar och piano. Det är som att kastas tillbaka till en svunnen tid, och det är inte för inte som Bus Gunnel kallas för Solleröns Monica Zetterlund.
Även om jag personligen inte är en hejare på Sollerömål, så blir det väldigt melodisk och behagligt framfört, vilket fick en jazz-novis som mig att ändå fastna för denna spännande dialekt och Gunnels uttryck.

Vad tyckte du?
+1
12
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011