Gareth Nugent kommer från Dublin på Irland och har bland annat gått på Mount Temple, samma skola som medlemmarna i U2 gick på. Han har bland annat setts som kungen själv, när han spelade huvudrollen i Elvis! The Musical i Londons West End.

DOLBY ATMOS

Countrymusiken har alltid varit nära Nugets hjärta och när han här släpper singeln Cowboy Blues är det en hyllning till just countrymusiken.

Cowboy Blues är min hyllning till countrymusik. Jag säger inte att jag är country och jag säger inte att jag inte är det, men om countrymusik var ett hus, så hittar du mig i köket där jag lagar mat.”

Resultatet är både något som pop- och rockfans kan uppskatta ändå. Det är medryckande och hjärtligt. Med taktfasta trummor och dramatiska gitarrer och banjo. Det är lekfullt och definitivt kommersiellt.

Cowboy Blues skrevs efter ett litet bråk i en bar. Jag och min vän gick ut och tog några öl och spelade lite biljard. Vi kom in i en match med några killar som inte gillade att förlora. Innan vi visste ordet av stod det fem killar framför oss och skämde bort för ett slagsmål. Från ingenstans tittade jag på min vän och jag sjöng texten ”Oh ooh, here we go, looks like another rodeo”.

Både jag och min vän började skratta okontrollerat, av rädsla och nervositet. De fem killarna tittade förvirrat på var och en och gick därifrån och sa att vi uppenbarligen var galna. När jag sedan kom hem började jag arbeta med de där texterna och resultatet blev Cowboy Blues.”

Med singeln Cowboy Blues släpper Gareth en av många singlar under kommande året. Så om du uppskattar det du hör, är det bara att favoritmarkera honom i din musiktjänst och upptäcka nya låtar allt eftersom.

Gareth Nugent

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011