Att ladda ned spöken kan låta tämligen udda. Men i det sammanhang Theo Sawyer placerar innebörden blir det solklart. Här sjunger sångaren om hur vi allt för ofta väljer att fokusera på flyktiga distraktioner och snabba dopamin-rus istället för att vända blicken inåt. I perioder av smärta eller själslig sorg menar Theo att vi gör ogenomtänkta saker mot de i vår närhet, ibland går det dessvärre inte heller att be om ursäkt för dessa saker innan det är för sent.

Popmuzik Popcast

”Jag skrev den här låten vid en tidpunkt då mitt handlande var relaterat till de människor, omständigheter och situationer jag upplevde. Varför laddar vi ner spöken? Ibland slipper vi ansvaret att gå vidare genom att distrahera oss med saker som bara gör det svårare att gå vidare. Download a ghost är för alla som har gjort samma misstag som jag.”

Theo Sawyer

Med ett subtilt mörker och organiskt rotad produktion är Download a ghost en rörande ballad som ackompanjeras av filmiskt piano och snygga vokaler. Allra mest förtjust är jag i refrängen som känns upplyftande och trots sitt mörka tema. Helhetsbetyget blir gripande och catchy.

Följ Theo Sawyer på sociala medier.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.