Med singeln Allt som tar farväl tolkar Olov Antonsson två dikter av Göran Greider som han lagt upp på Instagram.

Apple Music

Det finns ett vemod i hans dikter som jag gillar väldigt mycket. Jag blev särskilt gripen av just de här två. Jag är svag för så mycket av det han skriver om – årstider, minnen, hundar, skymningsljus. Jag kände direkt att ”det här hade jag velat skriva själv!”

Just ordet vemod passar fint in på detta. Arrangemanget är folk- och Americana, där trumtakten är stadig och pedal steel-gitarren klingar tillsammans med Olovs sång. Jag tyckte detta blev väldigt fint. Behaglig känsla och vackert reflekterande text. Sedan är det spännande när man kan kombinera två kreativa själars arbete. Att tonsätta någon annans dikt för att göra vacker musik av den är i mitt tycke otroligt imponerande.

Den 24:e Februari släpps Olovs tredje fullängdsalbum Hänger kvar i en dröm.

Följ Olov Antonsson på sociala medier.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.