Med singeln Allt som tar farväl tolkar Olov Antonsson två dikter av Göran Greider som han lagt upp på Instagram.

Skicka in din musik

Det finns ett vemod i hans dikter som jag gillar väldigt mycket. Jag blev särskilt gripen av just de här två. Jag är svag för så mycket av det han skriver om – årstider, minnen, hundar, skymningsljus. Jag kände direkt att ”det här hade jag velat skriva själv!”

Just ordet vemod passar fint in på detta. Arrangemanget är folk- och Americana, där trumtakten är stadig och pedal steel-gitarren klingar tillsammans med Olovs sång. Jag tyckte detta blev väldigt fint. Behaglig känsla och vackert reflekterande text. Sedan är det spännande när man kan kombinera två kreativa själars arbete. Att tonsätta någon annans dikt för att göra vacker musik av den är i mitt tycke otroligt imponerande.

Den 24:e Februari släpps Olovs tredje fullängdsalbum Hänger kvar i en dröm.

Följ Olov Antonsson på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011