Med singeln Allt som tar farväl tolkar Olov Antonsson två dikter av Göran Greider som han lagt upp på Instagram.

Dolby Atmos

Det finns ett vemod i hans dikter som jag gillar väldigt mycket. Jag blev särskilt gripen av just de här två. Jag är svag för så mycket av det han skriver om – årstider, minnen, hundar, skymningsljus. Jag kände direkt att ”det här hade jag velat skriva själv!”

Just ordet vemod passar fint in på detta. Arrangemanget är folk- och Americana, där trumtakten är stadig och pedal steel-gitarren klingar tillsammans med Olovs sång. Jag tyckte detta blev väldigt fint. Behaglig känsla och vackert reflekterande text. Sedan är det spännande när man kan kombinera två kreativa själars arbete. Att tonsätta någon annans dikt för att göra vacker musik av den är i mitt tycke otroligt imponerande.

Den 24:e Februari släpps Olovs tredje fullängdsalbum Hänger kvar i en dröm.

Följ Olov Antonsson på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.