Artist: Cookies ’N ’Beans
Låt: Burning flags
Text / Musik: Fredrik Kempe
Startnummer: 2
Stad: Karlskrona

DOLBY ATMOS

Att framföra 2013-års första låt skriven av Melodifestivalsveteranen Fredrik Kempe står country-pop trion Cookies N Beans för.
Tjejerna beskriver sin låt som ”dramatiskt och kraftfull. Man är lite förbannad men man är ändå hoppfull”.
Detta är dock inte första gången tejerna är med i Melodifestivalen. 2009 ställde de upp med låten What if , som slutade femma i sin deltävling i Skellefteå.
Gruppen i sig fick sitt stora genombrott när de gjorde en cover på First we take Manhattan på en hyllningsplatta till Leonard Cohen av olika svenska artister. Innan den låten hade de släppt skivan Tales From A Trailor Trash Soul , så andra skivan ( Beg, Borrow And Steal ) blev självklart en stor succé. Inte bara för Cohen-fansen eller på grund av Melodifestivalen, utan för att tjejerna är grymma musiker som fyller en stor plats i den svenska countrymusiken.

20130201-163316.jpg

Lyssna på First we take Manhattan :

Videon till The Only Medicine That Works Is You :

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011