Jag har alltid varit ett stort fan av kompositören Danny Elfmans musik. Hans mörka, lite galna och samtidigt vackra arrangemang har verkligen imponerat på mig.
Det går inte att tänka på Elfman och inte tänka på Tim Burton samtidigt. Dessa två har tillsammans skapat film och musikupplevelser som Batman, Edward Scissorhands, Big Fish, Beetlejuice och självklart The Nightmare Before Christmas.
En som också älskat filmerna och musiken från dessa två herrar är singer-songwritern Matthew Birch som genom Our Violet Room här släpper en EP inspirerad av filmerna och musiken.

Popmuzik Popcast

Ode to Tim and Danny från vi låtarna Oz, Waltz och The Bird Song som tillsammans skapar en filmisk trio låtar som definitivt skulle kunna passa på det vanliga soundtracket, eller ett kommande soundtrack av Elfman.

”Att göra filmmusik har varit en dröm för mig och att se varje låt som ett litet filmpartitur har varit ett bra sätt att skapa.”

Matthew Birch

Med tanke på stämningen och känslan i låtarna, känns det ju som att i alla fall jag ser fram emot ett riktigt soundtrack av Birch i framtiden. Vi får hoppas att det kommer inom en snar framtid, för detta var ju underbart.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.